Apák napja

2024.06.16. 07:00

A gyermek mosolya mindent felülír – Isten éltesse az apákat!

Varga József, Bényei Balázs és Trencsényi János életét is teljesen megváltoztatta gyermekeik érkezése. A sportolókat megkérdeztük, hogy mit jelent számukra az apák napja.

Haon.hu

Világszerte június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apák napját. Ennek apropóján megkérdeztünk három hajdúsági sportolót, hogyan ünneplik a manapság egyre elterjedtebb alkalmat, mit is jelent nekik az apák napja.

Apák napja: június 16-án a világ figyelme az édesapákra szegeződik
Apák napja: június 16-án a világ figyelme az édesapákra szegeződik
Forrás: magánarchívum

A család nagy motivációt ad a futballista számára

Elsőként a DVSC egykori klasszisánál, Varga Józsefnél érdeklődtünk, aki az elmúlt esztendőben lett apuka. A jelenleg Kazincbarcikán futballozó középpályás úgy fogalmazott, minden nap erőt adnak neki szerettei, de azt egyelőre nem tudja, hogyan tartják a jeles napot. – Annyira nem volt eszemben, de amikor rájöttem, szóltam otthon mindenkinek, ezt bizony meg fogjuk ünnepelni! Én Kazincbarcikán futballozok, így sokat ingázok, sokat van a feleségemmel a kisfiam, de nagyon szoros közöttünk a kapcsolat. 

Ahogy vége az edzéseknek, rohanok is haza. Egyébként szerencsére jó alvó a fiam, így tudunk pihenni, ez azért nagyon fontos. Sok motivációt ad, hogy ott szoktak lenni a lelátón, rengeteget számít nekem is, hogy a család mellettem van mindenben

– mondta Józsika.

Minden átértékelődött 

A DVSC egykori, a DEAC jelenlegi labdarúgója, Bényei Balázs immáron kétgyermekes apaként éli mindennapjait. A futballista a közelmúltban a Haon sport témájú podcastjében, a H szektorban arról is beszélt, hogy mindig igyekszik a teendőit úgy alakítani, hogy minél több időt töltsön a családdal. – Teljesen más egy gyermekkel. Mikor négy éve a kislányom, Lizett megszületett, minden átértékelődött bennem azzal kapcsolatban, ahogyan addig éltem. Örömteli, hogy aztán bővült a család, kisfiam, Belián, június 22-én lesz kétéves. 

A két kis teremtmény boldoggá tesz, bármi történjék, életük végéig felelni fogok értük. Az az értékrend, ami szerint próbálok élni, igyekszem nekik megtanítani. Minden döntésemet úgy próbálom meghozni, hogy az az ő érdeküket is szolgálja

– fogalmazott az apaságról Bényei Balázs.

A futballista arról is szót ejtett, hogy most éppen a pihenését tölti, a családi vakáció alatt remekül érzi magát. – Elég aktívan telik a szabadidő, sűrű a program. Manapság azon ügyködünk, hogy Lizettet megtanítsuk biciklizni. Belián pedig huncut gondolkodású, mostanában sokat szaladgál, mellette sem lehet unatkozni. Szerencsére azért egymással is jól eljátszanak, így azért tudunk pihenni. 

Feleségemnek, Dórinak az apák napjával kapcsolatban szokott lenni kezdeményezése, nem tudom, hogy mire számíthatok. Nem várok el egyébként semmiféle ünneplést, nekem már az is örömteli pillanat, hogy most hetekig négyesben lehetünk

 – mondta Bényei Balázs.

Kicsit minden nap apák napja

Trencsényi János, az MVFC Berettyóújfalu legendája, előbb játékosként, majd edzőként írta be magát kitörölhetetlenül a futsalklub történelemkönyvébe. Idén január 11-én hatalmas, de örömteli változás állt be az életében, hiszen felesége, Dorisz életet adott kislányuknak, a tündéri Tiánának. A Trenyó becenevű szakember portálunktól tudta meg, hogy vasárnap apák napja lesz, így első meglepettségében nem tudta megmondani, vajon ezt a napot is megünneplik-e majd hármasban. 

– Játékoskoromban fiatalon sokszor poénkodtunk a családos csapattársakkal, amikor mondták, sietnek haza, hogy hova sietsz, sír a gyerek? – elevenítette fel. – De mióta Tiána megszületett, már abszolút átérzem a sietséget, hiszen jó értelemben teljesen felforgatta, megváltoztatta az életünket az érkezése. Négy éve vagyunk házasok, de addig, amíg versenyszerűen futsaloztam, nem vállaltunk gyereket. Nyilván trénerként is ott kellett lennem a meccseken, edzéseken, ugyanúgy megvannak az utazások, de mégis más azért – magyarázta. 

Ha gyereket szeretnél, előtte vegyél egy kutyát vagy egy macskát – tartja a mondás. Trencsényiéknek két macskájuk is van, de mint mondta, természetesen a gondoskodás teljesen más szintjét igényli egy kisbaba nevelése. – Életmódváltás-féle kell hozzá, hogy tényleg alárendelj mindent a kicsinek, ha sír, akkor ott legyél, ha éhes, akkor etesd, ha tisztába kell tenni, akkor az az elsődleges. Megtanultunk leszokni az alvásigényünkről is, mert előtte azért elég sokat pihentünk, 8-10 órákat simán aludtunk. Dorisz, a feleségem fent volt vele éjjel-nappal az első három hónapban, én próbáltam segíteni, de most, öthónapos korában tartunk ott, hogy már én is tudom etetni, tisztába is teszem, satöbbi. 

A gyermek mosolya mindent felülír: ha egy vesztes meccsről jöttem haza, és még fent volt, a nevetése ugyan teljesen nem tudta kitörölni a rosszul sikerült összecsapást, de rögtön sokkal jobb lett a kedvem. Most már, ha meglát, megismer, mosolyog, meg nagyon cukin gügyög. Szerencsére sok problémánk nem volt eddig, keveset sír, ellenben nagyon sokat nevet

– nyilatkozta a boldog apuka, aki megosztotta velünk, Tiána egy kicsit akaratos, mindig azt szeretné, hogy a szülei ölében legyen, de úgy vannak vele, ez legyen a legnagyobb probléma az életükben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában