Búvársport

2024.05.24. 11:58

Két országos rekordot is megdöntve, az éremtáblázat élén végeztek a debreceni uszonyosok

Kókai Dávid tanítványai versenyről versenyre jobban teljesítenek; uszonyosúszásban az ország élvonalába tartoznak a debreceniek.

Tóth Huba Elemér

A Debreceni Búvárklub versenyzői ismét remekeltek

Forrás: Facebook/Debreceni Búvárklub

Múlt hétvégén kvalifikációs uszonyosúszó országos versenyen vettek részt a Debreceni Búvárklub sportolói. Kókai Dávid tanítványai nagyszerűen szerepeltek, ugyanis 50 éremmel (23 arany, 13 ezüst és 14 bronz) zártak, ezzel pedig az országos mezőny élén végeztek. A megmérettetés azért is volt sokak számára fontos, mivel ez volt az utolsó lehetőség a junior és korosztályos versenyzőknek, hogy kvótát szerezzenek a felnőtt világbajnokságra, illetve junior Európa-bajnokságra.

Két rekordot is megdöntöttek az uszonyosúszás debreceni kiválóságai

Mint azt a klub Facebook-oldalán is olvashatjuk, a cívisvárosiak részéről két ízben ráadásul új országos csúcs született. Váradi Zalán 200 méteres búvárúszásban új junior rekordot döntött, míg a serdülő korosztályban a Kiss Balázs, Kulcsár Emma, Vad Marcell, Szolnoki Eszter összeállítású 4×100 méteres multi mix-váltó is történelmet írt.

Az összes eredmény itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában