Kézilabda

2024.04.01. 07:39

DEAC: A vereség mellett kulcsjátékosuk súlyos sérülése miatt is búslakodhatnak

A Debreceni Egyetem alakulata nem tudta megszakítani rossz sorozatát.

Haon.hu

Pethő Ákos, a DEAC átlövője irányított

Forrás: DEAC

A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Fejér–B.Á.L. Veszprém U21–es gárdáját fogadta az NB I/B 23. fordulójában. A hajdúágiak több szempontból sem ideális helyzetből vághattak neki ennek a meccsnek. Egyrészt sérülések miatt foghíjas keret állt Mándi Norbert vezetőedző rendelkezésére (Tóth Máté, Bakó Ádám, Kiss Roland és Kathi Péter egyaránt maródi), emellett az sem volt mellékes, hogy ezt megelőzően a legutóbbi három mérkőzésen nem jött össze a pontszerzés.

Nem telt el sok idő a meccsből, és jött az újabb csapás: 2–3–as eredmény szerepelt a kijelzőn, amikor Hegedűs Patriknak elszakadt az Achilles–ina.

Hegedűs kiesése miatt egyébként támadásban olyan belső hármas szerepelt, amelyet eddig nem sűrűn láthatta szurkolók. Pethő Ákos irányított, balátlövőként a korábbi összecsapásokon főleg védekezésben bevetett Kerezsi Ádám jutott szóhoz, míg jobbátlövőként Almásy Richárd bizonyított. Almásynak jobbkezesként nem volt egyszerű dolga ezen a poszton.
Talán ennek is köszönhető, hogy bár többször is visszakapaszkodott hátrányából a Debrecen, a hajrát a veszprémiek bírták jobban, és végül 27–23-ra nyertek – írta a deac.hu oldal, hol a mérkőzés részletesebb tudósítása is elolvasható.

A tények
Fétfi kézilabdba NB I./B 23. forduló
DEAC–Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 23–27 (12–14)
DESOK, vezette: Budai-Bock Krisztián László, Wenzel Tamás
DEAC: Maródi, Boros – Hornyák, Fülöp, Hegedűs, Kiss B., Illés 6 (2), Almásy 1, Szolnoki, Kiss A., Pethő 7 (1), Kerezsi 2, Dobos, Király, István 7. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 7/3, illetve 4/3.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában