Kézilabda

2024.03.03. 14:55

Megszakadt a debreceniek remek sorozata

Sokáig úgy tűnt, hogy szombaton is ponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem alakulata, ám a bajnoki utolsó szakaszában az ellenfél akarata érvényesült.

Haon.hu

Kiss Axeléknak nem sokon múlott a pontszerzés

Forrás: DEAC-archív

A DEAC kézilabdacsapata jó hangulatban utazhatott Mezőkövesdre, hiszen idén még nem kapott ki a bajnokságban. A hajdúságiak a veretlenségi széria ellenére sem számíthattak sétagaloppra, mivel korábban többek között a listavezető Győri ETO is vereséget szenvedett a kövesdi csarnokban.

Szoros volt a csata

A hazaiak Kovács Bence vezérletével hamar elkapták a fonalat, ennek köszönhetően a 6. perc végén már 4–1-re vezettek. Kovács egyébként az egész meccsen remekelt, végül tíz góllal zárta az összecsapást. Az álmoskás rajtot követően a fekete-fehérek összekapták magunkat, így a 11. percben már 4–4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően egyik csapat sem tudott igazán meglépni, a szünetig a legnagyobb differencia két találat volt. Az első játékrész hajrájában kétszer is átvette a DEAC a vezetést, ám a fórjukat nem sikerült megőrizniük a pihenőig (15–14).

A végén a hazaiak örülhettek

A második félidőben is próbáltuk tartani a lépést ellenfelünkkel, ám a 41. percben védelmünk egyik oszlopa, Kerezsi Ádám megkapta a harmadik kiállítását, emiatt már nem térhetett vissza a pályára. Úgy tűnt, ezzel a nehézséggel is megbirkóznak a cívisvárosiak, ebből kifolyólag bíztak abban, hogy összejön a pontszerzés. Az 50. perc végén Hegedűs Patrik villanásával ismét egalizáltak (26–26). Hegedűs ezúttal sem spórolt a gólokkal, a mérkőzésen nyolcszor köszönt be. A végjáték nem úgy alakult, ahogy azt a vendégek remélték, az összecsapás végeredménye 33–29 lett.

Mándi Norbert tanítványai jövő héten a Budai Farkasok elleni hazai mérkőzésen javíthatnak.

Férfi kézilabda NB I/B 20. forduló
Mezőkövesdi KKFT–DEAC 33–29 (15–14)
Mezőkövesd Városi Sportcsarnok. Vezette: Dr. Csuka Pál, Kocsis Olivér.
DEAC: Boros, Maródi – Hornyák, Kiss R. 2, Fülöp, Hegedűs 8, Illés 3, Almásy, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 4, Kerezsi 1, Dobos, Tóth M. 4, István 4. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 6 illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/4 illetve 2/0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában