Forma–1

2024.03.01. 06:00

Szombati futammal indul a Forma-1-es szezon

Most már nem lehet titkolózni, fel kell tekerni a motorokat, mert tétre megy.

Haon.hu

Forma–1

Forrás: Amber PR-archív

Ezúttal is Bahreinben, az előszezoni tesztek helyszínén rendezik meg az idei év első Forma–1-es futamát.  Új szelek fújnak a száguldó cirkuszban azóta, hogy a Liberty Media kezébe került a versenysorozat. 2023-ban egy helyszínen, Las Vegasban már volt egy szombati nagydíj, idén viszont több is lesz vallási okokból.

Az első két helyszínen, Bahreinben és Szaúd-Arábiában ugyanis a Ramadán miatt vasárnap helyett szombaton tartanak futamot.

Ezen kívül a november végi Las Vegas-i Nagydíj természetesen idén is szombaton kerül megrendezésre. Ez utóbbi inkább amiatt van, mert a legnagyobb showműsorokat szombaton rendezik a kaszinók fővárosában. Bár a szombaton rendezett futam nem példa az F1-ben, annak újkori történelmében eddig nem volt megszokott.

Hat sprintfutam

Újdonság az idei versenynaptárban az is, hogy az eddig ősszel megrendezendő Japán Nagydíj idén tavasszal lesz a Kínai Nagydíj előtt.

Az idei hat sprintből egyet Kínában rendeznek, lesz még sprint Miamiban, Ausztriában, a texasi Austinban, Sao Paulóban és Katarban.

A sprinthétvégék lebonyolítása ismét változik, és szerűbb lett. Pénteken tartják a hétvége egyetlen szabadedzését, amelyet a sprintidőmérő követ. Szombaton rendezik a sprintfutamot és a főverseny időmérő edzését. Vasárnap zajlik a főfutam, írja az Amber PR közösségi oldala.

20. Bahreini Nagydíj

Péntek:
3. szabadedzés: 13.30–14.30
Időmérő: 17.00–18.00

Szombat:
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 16.00

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában