Röplabda

2024.03.03. 06:30

Három pontot szereztek az egyetemisták Miskolcon

A DEAC-ot két szettben is megizzasztották a borsodiak, ettől függetlenül nem borult a papírforma.

Haon.hu

Joggal emelhették kezüket a magasba a DEAC játékosai

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi röplabdacsapata esélyesként vághatott neki a Miskolc elleni bajnokinak. Szerencsére Fodor Antal tanítványai hozták a kötelezőt szombaton, bár azért meg kellett dolgozniuk a három pontért, írja a gárda honlapja. Az első szettben Bakóczy András, Willian, Bagics Balázs és Remete László is ásszal jelentkezett, ezeknek a megmozdulásoknak is köszönhetően a játékrész derekán 12:14 szerepelt a kijelzőn. Ezt követően tapadtak a hazaiak, aztán Willian újabb kiváló nyitásával háromra duzzadt a vendégfór (18:21). Szorosan alakult a hajrá, végül brazil húzóember zárta le ezt a periódust (24:26).

A második játszmát 5:0-s sorozattal indították a cívisvárosiak, ez pedig döntően befolyásolta a folytatást. Bakóczy ismét egy remek szervával rukkolt elő, ezzel pedig már kilenc egységgel vezetett a Debrecen (13:22).

A hátralévő időben a MEAFC kicsit kozmetikázott az eredményen, ennek ellenére nagyon nem kellett izgulni a szettgyőzelemért (18:25).
A harmadik felvonásban a borsodiak bebizonyították, hogy nem adták fel a küzdelmet. A hajdúságiaknál kicsit akadozott a gépezet, emiatt tekintélyesnek tűnő hátrányt kellett eltüntetni (17:12). A DEAC meg is kezdte a felzárkózást, többek között Willian két ászának köszönhetően jött is az egyenlítés (20:20). A végjátékban a miskolciaknak két szettlabdájuk is volt, ám ezeket hárították az egyetemisták, majd Dudás technikai hibáját követően biztossá vált a DEAC sikere, olvasható a tudósításban.

Extraliga
MEAFC-Peka Bau-DEAC 0:3 (24:16, 18:25, 24:26)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában