Helyi sport

2024.02.28. 14:19

Junior Európa-bajnok lett a DEAC vívója

A korosztályos Eb szerdai versenynapján Kónya Csenge révén volt érdekelt a DEAC. A klub vívója a kardcsapat tagjaként felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Haon.hu

Európa-bajnok a junior női kardcsapat

Forrás: deac.hu

Múlt hét hétfő óta zajlik Nápolyban a kadet és junior Európa-bajnokság. Végre eljött Kónya Csenge ideje is, aki a junior kardválogatott tagjaként lépett pástra a csapatversenyek során, számolt be a deac.hu.

Az első helyen kiemelt Kónya Csenge, Domonkos Emese, Spiesz Anna, Kovács Zsanett összeállítású kvartett a nyolc között kezdett Németország ellen, és egy 45:33-as győzelemmel sikerült a legjobb négy közé jutni.

Az elődöntőben Románia ellen már simábban, 45:25-re nyertek a lányaink, és ezzel biztosították helyüket a fináléban. Kónya Csenge remekül vívott, plusz 8 tussal segítette diadalhoz a csapatot.

Az olaszokat nagy csatában, két találattal felülmúló franciákkal csapott össze a magyar együttes az aranyért. Kónya Csenge ezúttal pihent, helyette Kovács Zsanett lépett pástra. Az első etapot 5:0-ra nyerték a gallok, és a másodikban is magabiztosan vezettek még, utána azonban sikerült felzárkózni, majd fordítani. A hatodik asszó után újra a franciáknál volt az előny, de szoros volt az ütközet, fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó meccs előtt mindössze egytusos hátrányban volt a magyar válogatott, amikor Spiesz Anna lépett pástra. Nagy csatát folytatott Tori Toscanéval, aki nem tudta megtartania a fórt,

és a döntőt Magyarország nyerte 45:44-re!

 

Kadet és junior Európa-bajnokság, Nápoly

kard, csapat
Negyeddöntő: Magyarország–Németország 45-33 (Spiesz +11, Domonkos +3, Kónya -2)
Elődöntő: Magyarország–Románia 45:25 (Kónya +8, Spiesz +8, Domonkos +4)
Döntő: Magyarország–Franciaország 45:44 (Kovács Zs. +3, Spiesz 0, Domonkos -2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában