Röplabda

2023.12.03. 08:18

Pontot szerzett a listavezető ellen a DSZC-Eötvös DSE

Haon.hu

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Szombaton délután a veretlenül listavezető Szolnoki Sportcentrumot fogadta a DSZC-Eötvös DSE felnőtt női NB II.-es röplabdacsapata. A szolnokiak a mérkőzésig a bajnokság során mindössze két szettet vesztettek.

A debreceni klub közleménye szerint a találkozó elején felváltva estek a pontok, de aztán a papírformának megfelelően előnyt szereztek a Tisza-partiak. A végjátékban ugyan közel kerültek Pálfi Kittiék, de a játékrészt minimális különbséggel a vendégek nyerték.

A második szettben sokkal bátrabban játszott a DSZC-Eötvös DSE, aminek meg is lett az eredménye, mert 25:17-re nyertek.

A harmadik játszmában a hazaiak több játékosa is szép nyitássorozatot produkált, a támadások is hatékonyak voltak, így 25:13-ra győzött a hajdúsági gárda.

A negyedik etapban néhány ponttal végig a DSZC-Eötvös DSE vezetett, de 22:20 után nem tudtak élni a lehetőséggel, határozatlanná váltak és kiegyenlített a Szolnok.

A rövidített szettben már a vendégek akarata érvényesült és 3:2-re megnyerték a mérkőzést.

Ha az érem egyik oldalát nézzük, akkor egy mérkőzés alatt annyi játszmát nyert a listavezető ellen a DSZC-Eötvös DSE, amennyit az összes csapat az egész eddigi szezon alatt, ha az érem másik oldalát nézzük, akkor csak néhány pont kellett volna egy ennél sokkal nagyobb bravúrhoz.

A DSZC-Eötvös DSE jelenleg öt győzelemmel és három vereséggel a második helyen áll. A csapat legközelebb december 9-én 11 órától a DESOK-ban a DEAC ellen játszik.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – Szolnoki Sportcentrum 2:3 (-23, 17, 13, -23, -8)

Debrecen, DSZC Beregszászi Pál Technikum. Vezette: Berényi Eszter, Szivós Henrietta, Erzsébet.

DSZC-Eötvös DSE: Dóka Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Papp Csenge, (liberó), Kozma Kitti Lengyel Panna. Edző: Szombathy András.

Szolnoki Sportcentrum: Szilágyi Júlia, Bagyinka Csenge, Berényi Petra, Töreki Emese, Nagy Dorka, Bárdos Adél. Csere: Retter Imola (libero), Barna Nikolett, Szakali Fanni. Edző: Bodonyi Ákos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában