Vívás

2023.12.06. 18:21

Osváth Richárd újabb bronzérme a világkupán

A DEAC vívója a kedden tőrben szerzett bronzérme után nem sokat pihenhetett, szerdán ugyanis kard egyéniben várt rá újabb megmérettetés a Thaiföldön rendezett olimpiai kvalifikációs világkupán.

Haon.hu

Osváth Richárd az éremmel

Forrás: DEAC

A magyar klasszis a selejtezőt kiemeltként kihagyva a 32-es főtáblán a hazai színekben versenyző Korakod Sangsawang elleni 15:6-os sikerrel máris a nyolcaddöntőben találta magát. Itt a kínai Jang Cseng sem tudta megállítani a DEAC vívóját, aki egy szoros asszóban 15:14-re diadalmaskodott. A negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine ellen már egy nagyon sima, 15:4-es győzelemmel jutott tovább s kiválóság, aki így a fináléért vívhatott.
Az elődöntőben a keddi naphoz hasonlóan kínai ellenfél, Jianquan Tian várt rá (a kínaiak egyébként nagyon erősek ebben a sportágban, tegnap például tőrben az első három helyen ők végeztek).

Ricsi nagyon jól kezdett, 4:1-re elhúzott, majd 6:3-ra is vezetett, innen azonban egyenlített Tian, aki 7:7 után át is vette a vezetést (7:8).

Ez a DEAC vívóját alaposan megzavarta, és innentől egyetlen tust sem tudott bevinni, így ellenfele nyert 15:7-re, Osváth Richárd pedig újabb bronzérmet szerzett – számolt be az egyetemisták klubhonlapja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában