Labdarúgás

2023.12.02. 21:25

„Friendly game”: későn pörgött fel a Loki – fotókkal

Hiába birtokolta többet a labdát a DVSC, ez meddőnek bizonyult.

Molnár Szilárd

A szombat esti meccs egy jelenete

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A DVSC Kisvárdán vívott szomszédvári rangadót szombat este. Mindkét együttes győzött az elmúlt fordulóban, így joggal bízhatott benne a két tábor, hogy kedvenceik győzelmi sorozat építésébe kezdenek.

Szrdjan Blagojevics vezetőedző nem változtatott a múlt heti, Zalaegerszeg elleni kezdőcsapaton, ugyanúgy a Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Loncsar, Manrique – Vajda, Dzsudzsák, Domingues – Bárány összetételű Loki fagyoskodott a kezdésre várva. Mert bizony az időjárás nem volt ideális, esett az eső, és hideg is volt. Szerencsére a pálya talaja legalább jónak tűnt, lehetett rajta futballozni. A csapatot ezúttal is szép számú szurkolósereg biztatta.

Lassú passzolgatás

Rögtön a fehér mezes debreceniek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de sokáig nem alakult ki veszélyes helyzet. A 12. perc hozta el az első vendég lehetőséget, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs tekert be jobbról egy szabadrúgást, ám Bárány Donát fejesét védte a kapus, ráadásul lest jelzett az oldalvonali asszisztens. Nem sokkal később egy rövid vendégfelszabadítást követően a becsúszó Meldin Dreskovics mentette meg a kapott góltól a Lokit.

A hajdúságiak birtokolták a labdát, és igyekeztek is beszorítani a kapujuk elé a Kisvárdát. Ez jórészt sikerült is, csak néha tudott kiszabadulni a saját térfeléről a szabolcsi alakulat.

Bárány készített le egy labdát szépen Christian Manrique elé, de a spanyol középpályás lövésébe bele tudtak érni a védők, így szöglet lett a lehetőségből. Aztán Stefan Loncsar passzolt felelőtlenül a saját 16-osa előtt, de a hazai támadó lapos lövését ki tudta tornázni Megyeri. A játékrész felénél a két szélső, Vajda Botond és Brandon Domingues helyet cserélt abban a reményben, hátha a másik oldalon veszélyesebbek lesznek, de ettől se lett sokkal élesebb a DVSC támadójátéka. 

Ahogy Blagojevics mester fogalmazna: „friendly game”, azaz eléggé felkészülési jellege volt a meccsnek, mivel alacsony volt az iram, és helyzeteket sem alakítottak ki futószalagon a felek. A 40. minutumban egy formásnak mondható támadást vezettek a cívisvárosiak, de végül Ferenczi János lövése messze elkerülte a kaput.

Három perccel később Ötvös emelte rá a kezdőkör környékéről a debreceni kapura labdát, a kint álló Megyeri tehetetlen volt, de a vendégek szerencséjére a felső lécről kifelé pattant a játékszer, így gól nélküli állásnál vonultak pihenőre a felek.

Újoncot avattak

A szünetben egyik csapat sem cserélt, ám a játék képe valamelyest megváltozott: veszélyesebbé váltak a hazaiak, nem egyszer komoly kalamajkát okozva a debreceni 16-oson belül. Érezte a debreceni stáb is, hogy nem lesz ez így jó: Loncsart Olekszandr Romancsuk váltotta, míg Vajda helyett a ZTE ellen nyerő cserének bizonyuló Joao Oliveira érkezett az 59. percben. A változtatások hatására Lagator húzódott fel a középpályára, Romancsuk a védelem közepébe állt be, míg Oliveira a jobb szélre húzódott ki. Kár lenne tagadni, nem ez volt az NB I. idei szezonjának legjobb mérkőzése, ahogy a szakzsargon fogalmaz: a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A 72. percben Dzsudzsák ívelt Bárány elé, a Loki támadója szépen fedezte a labdát, de lövésébe beleért az egyik védő. A szöglet után Domingues fejelt kapura, de védett a hazai kapus. A portugál-francia középpályásnak ez volt az utolsó megmozdulása a meccsen: Szécsi Márk váltotta a 75. minutumban. Feléledt a Debrecen: ismét Dzsudzsák adott szép passzt, de Oliveira eltotojázta az ígéretes lehetőséget. Az utolsó tíz percben – talán a cseréknek is köszönhetően – magasabb fokozatba kapcsoltak a hajdúságiak.

Batai Tamás személyében újoncot avatott a Loki, a 18 esztendős csatár Bárány Donátot váltotta a 87. percben.

Több említésre méltó esemény már nem történt a pályán, így maradt az igazságosnak mondható 0–0-s döntetlen.

A tények

OTP Bank Liga, 15. forduló.

Kisvárda-DVSC 0-0 (0–0)

Kisvárda, 2050 néző. Vezette: Pintér Cs.

Kisvárda: Kovács M. – Stefan, Jovicic, Széles, Alic – Ötvös (Rubus, 86.), Vida K. (Makowski, 68.) – Balogh N. (Camaj, 30.), Nikolov, Navratil (Lucas, 86.) – Ilievski (Mesanovic, 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Loncsar (Romancsuk, 59.), Manrique – Vajda (Joao Oliveira, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Szécsi, 75.) – Bárány (Batai, 87.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Sárga lap: Stefan (39.), Jovicic (70.), illetve Ferenczi (29.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában