Labdarúgás

2023.11.05. 15:00

NB III.: semmi sem sikerült, hazai pályán kapott ki a DEAC

A DEAC egy hármast szedett be a tiszaújvárosiaktól.

Haon.hu

Forrás: deac.hu / Derencsényi István

A Termálfürdő FC Tiszaújváros érkezett a Debreceni Egyetem csapatához vendégségbe az esős vasárnap délelőttön. A borsodiak két hellyel előzték meg a találkozó előtt a házigazdákat, azonban a DEAC egy hazai győzelemmel megelőzhette őket, mutatott rá a klubhonlap tudósítása.

A meccs elején máris rohamozott a DEAC, két, a kapu torkából kivágott labda ugyan előrevetítette a házigazdák vezetését, de mégis a Tiszaújváros szerzett gólt. Soltész lökte fel ellenfelét a tiltott zónában, a játékvezető azonnal tizenegyest fújt. Az ítéletvégrehajtó Nagy Dávid magabiztosan lőtt a hálóba. Igyekezett fokozni a nyomást a hazai alakulat, de nem játszott igazán jól, a Termálfürdő pedig veszélyes kontrákat vezetett. Nem tett jót az egyetemistáknak, hogy az ellenfél szerezte meg az első gólt. A 28. percben Korhut lőtt távolról, alig ment mellé, majd Sándor Tamás beadásáról maradtak le a támadók. Meddő volt a debreceni fölény, holott a focit inkább a DEAC játszotta. A 41. minutumban Wente közelről lőhetett kapura, de a kapusba perdítette a labdát. A szünet előtt nem sokkal Trencsényi és Varjas csúszott össze a tizenhatoson belül, a bíró meglepetésre a büntetőpontra mutatott. Ismét Nagy állt a labda mögé, és újra betalált.

Csak nem jött az a gól

A második félidő elején elhúzott egy kontrából a vendégek alakulata, ám Tóth Ádám kapus kivédte Varjas közeli lövését, bravúr volt! Nem sokkal ezután Szabó Levente labdája jött ki a kapusról, ám Trencsényi Bence lemaradt a kipattanóról, majd Szabó kihagyott egy újabb helyzetet. Nagyot ment a DEAC, de a helyzetkihasználás ezúttal sem volt erőssége. A 62. percben Vincze próbált menteni, a játékszer rápattant Tóthra, onnan pedig a hálóba. Nagyon rosszul állt a DEAC, holott nem játszott alárendelt szerepet. A 69. percben Papp G. Benedek előtt nyílt lehetőség, azonban ebből sem lett gól. Negyedórával a vége előtt Lakatos Benedek szánta el lövésre magát, de hatástalanította a tiszaújvárosi cerberus. Egyre inkább érezhető volt, hogy nem volt benne a gól a vendéglátók játékában. A hátralévő időben sem sikerült több a DEAC-nak, érezhető volt, hogy ez a mérkőzés már vereséggel ér véget a számukra. Az utolsó percben Farkas mellé rúgta a labdát, nagyjából le is zárult a meccs.

A tények

Labdarúgó NB III., Északkeleti csoport, 14. forduló

DEAC–Termálfürdő FC Tiszaújváros 0–3 (0–2)

DEAC: Tóth D. – Bényei, Vincze (Herczku 67.), Korhut, Lakatos – Soltész, Sándor, Tóth S (Virág 73.)., Trencsényi (Papp G. 58.) – Szabó L. (Batta 73.), Wente (Tochukwu 46.).

Gól: Nagy (mindkettőt tizenegyesből), Vincze (öngól).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában