Salakmotor

2023.10.15. 17:20

Visszatért „önkéntes száműzetéséből” Tabaka József

A Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett egykori salakmotoros edzőként csatlakozott újra a sport világához.

Boros Norbert

Tabaka József és Baráth Norbert

Forrás: Boros Norbert

Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője az idei Debrecen Nagydíjon jelentette be hivatalosan, hogy a jövőben Tabaka József lesz a klub edzője, a szakirányú végzettséggel rendelkező debreceni sportember irányítja majd a SpeedWolf Juniors utánpótlás-nevelő programját. A többek között négyszeres egyéni magyar bajnok, páros Európa-bajnoki ezüstérmes exvaspapucsos visszatérése azért keltett nagy visszhangot salakos berkekben, mert 2018-ban hátat fordított a sportágnak, s azóta lényegében csak pár versenyen, nézőként találkozhattak vele a szurkolók. Az „önkéntes száműzetés” a hét végén véget ért a krisztusi korban lévő Tabaka József számára: szombaton megtartotta az első tréninget a fiatal debreceni salakszórók számára.

A debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban megrendezett gyakorlás egyfajta állapotfelmérő és ismerkedés volt Tabaka, valamint az ifjú motorosok számára. Feltűnő volt, hogy Tabaka nagyon sokat kommunikált a srácokkal, lényegében rögtön azután megosztotta a tapasztalatait a salakosokkal, ahogy azok a motorozás után visszatértek a depóba.

Tabaka József, Antal Pák Dániel és Lovas Zoltán
Tabaka József, Antal Pák Dániel és Lovas Zoltán
Forrás: Boros Norbert

Jelentkezz salakmotorosnak!

A SpeedWolf Debrecentől kapott tájékoztatás szerint a klub újra toborzást hirdetett, amivel szeretnék jelentkezésre bírni azon fiatal fiúkat és lányokat, akik kedvet éreznek a salakszóráshoz. A felhívás alapján olyan 13-20 éves fiatalokat várnak, akik már biztonságosan tudnak motorozni, és szeretnék kipróbálni magukat a salakos oválpályák világában. A jelentkezéseket október 31-ig várják a www. speedwolf.eu internetes oldalon. A programban résztvevők számára 12 hónapos, komplex elméleti és változatos gyakorlati képzéseket biztosít a debreceni klub. A motoros edzéseket kifogástalan állapotú, 500ccm-es, GM típusú salakmotorokkal, valamint egységes védőfelszereléssel végezhetnek a fiatalok.

Lovas Zoltán és Tabaka József
Lovas Zoltán és Tabaka József
Forrás: Boros Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában