Kézilabda

2023.10.16. 12:19

Tudták, hogy nehéz meccs vár rájuk

Mándi Norbert szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem kézilabdázott tökéletesen, ettől függetlenül a legfontosabb célját megvalósította.

Haon.hu

Mándi Norbert alakulata nyerni tudott

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdacsapata zsinórban harmadik meccsén maradt veretlen az NB I/B-ben. A jó sorozat a Mezőkövesd elleni 26–26-os döntetlennel kezdődött, ezt követően Mándi Norbert tanítványai a Budai Farkasok otthonában nyertek 32–30-ra, míg szombaton a Rákosmentét fektették két vállra a DESOK-ban. A fővárosiak viszonylag sokáig tapadtak a debreceniekre, a 48. perc elején még 20–20 szerepelt az eredményjelzőn, ám a hajrát már nem bírták, a végeredmény 28–22 lett – olvasható a klubhonlapon.

Jobban bírták a végét

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mivel hiába újonc a Rákosmente, nem rossz a kerete, például a tavaly bajnoki címet szerző PLER-ből négy játékost igazolt a nyáron. Az elején felvettük a Rákosmente lassabb tempóját, ezt el kellett volna kerülni. Aztán ritmust váltottunk, ennek köszönhetően elléptünk néggyel, de a szünetben csak egy góllal vezettünk. 

A második játékrészig a kapuban nem igazán jöttek a bravúrok, de Boros Tomi becserélésével ez megváltozott. Erőnlétileg jobban bírtuk a végjátékot, ez már a legutóbbi meccsen is jellemző volt, vagyis a jelek szerint nem hiába dolgoztunk keményen a nyáron. A játékvezetők kicsit fura felfogásban vezették a találkozót. Talán az előző két összecsapáson nem kaptunk annyi kiállítást, mint most, de ezzel is megbirkóztunk.

Ezen a meccsen újra hullámzott a teljesítményünk, de ahogy a mondás tartja, jobb rossz játékkal nyerni, mint fordítva. Gratulálok a srácoknak, hiszen a legfontosabb feladatot, vagyis a két pont megszerzését teljesítették – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

A DEAC hét kör után kilenc ponttal rendelkezik, aminek köszönhetően a tabella ötödik helyén áll. Vasárnap a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es alakulatának csarnokában vizitálnak Pethő Ákosék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában