Labdarúgás

2023.08.08. 12:21

Ismét megrendezik a Karnevál Kupát

A torna hatalmas tornává nőtte ki magát az elmúlt 33 évben.

Haon.hu

Forrás: Karnevál Kupa-archív

Nem csak Magyarország, de Európa egyik legnagyobb gyermek-labdarúgótornája lett évek alatt a Karnevál Kupa. A 33 évvel ezelőtt alakult Olasz Focisuli utánpótlásegyesület tornáival, sikeres utánpótlásnevelésével, hazai és nemzetközi tornákon való részvételeivel és konferenciával lett népszerű és sikeres – áll a klub közleményében. Korosztályai az idén már olyan neves klubokkal mérkőzhettek meg külföldi tornákon, mint a Manchester City, a Bayern, a Manchester United, a Milan, a Juventus vagy az Atletico Madrid. Az egyesület a DVSC számára magasan a legtöbb utánpótlásjátékost nevelte az utóbbi időben, a legtöbb Lokiban futballozó saját nevelésű focista – Dzsudzsák Balázséktól egészen Bárány Donátékig – az Olasz Focisuliból érkezett. 

A mostani, 33. Karnevál Kupára ismét több mint 120 csapat jelentkezett, köztük román, ukrán és számos hazai akadémia együttesei. A DVSC és DEAC csapatain kívül itt lesznek az FTC, a Honvéd, az UTE, a DVTK, a Kisvárda és a Nyíregyháza korosztályos csapatai, amelyek most is több száz mérkőzést vívnak majd egymás ellen. A torna összecsapásait – az Oláh Gábor utcai műfüves pálya felújítása miatt – a Debreceni Sportcentrumban és a Hajdúböszörményi Városi Sportcentrumban játsszák 10 pályán, a kisebb korosztályoknál csökkentett pályaméretekkel. Érdemes lesz megnézni a fiatalokat, hiszen találkozhatunk a jövő nagy reménységeivel. 

A döntőket vasárnap, aug. 13-án játsszák a korosztályok az Oláh Gábor utcai stadionban, és ott lesz az eredményhirdetés is, melyről minden gyerek díjakkal távozhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában