Kézilabda

2023.07.17. 15:13

Szilágyi Zoltán: Megérdemelten szereztük meg az aranyérmet

A debreceni szakember szerint a lányok a jövőben is nagy sikereket érhetnek el.

Orosz Krisztofer

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott-archív

A magyar női junior kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes a romániai korosztályos Európa-bajnokságon, amelynek vasárnapi döntőjében 35-26-ra verte Dániát. A finálé másnapján a Szilágyi Zoltán a Haonnak nyilatkozott a tornán szerzett benyomásairól. – Azt szokták mondani a nagy edzők, hogy mindig az a jó, ha nem igazán jó játékkal, de győzelemmel kezdi egy együttes a tornát. A franciákat sikerült legyűrnünk, akik erős ellenfélnek számítanak. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, s megnyertük a találkozót. A szerbeket és a norvégokat is sikerült két vállra fektetni, úgy érzem, az a lendület vitt minket tovább, amit az első összecsapáson magunkba szívtunk. 

A montenegróiak elleni találkozón számítottunk rá, hogy nagyon speciális meccs lesz, hiszen folyamatosan 7 a 6 ellen támadnak, de ez sem zavart meg minket, bár valóban nehéz volt, mert sok ziccert hagytunk ki. A dánok ellen lényegében nem volt tétje a találkozónknak, de biztos vagyok benne, hogy egy edző sem mondja azt a csapatának, hogy ki kell kapni. Folyamatosan egyre jobbak lettünk, taktikusan és éretten játszottunk. Az elődöntőben a románok ellen is sikerült győzni, annak ellenére is, hogy a hazai publikum az övéit biztatta, hozzáteszem, sportszerűek voltak a nézők.

A fináléban azonban nem úgy kezdtünk, ahogyan azt terveztük. Teljesen szétesett a védekezésünk, sok ziccert hagytunk ki, de a félidőben sikerült rendezni a sorainkat. Szerencsére a lányok is elhitték, hogy nyerhetünk, a végén pedig magabiztosan győztünk és megérdemelten szereztük meg az aranyérmet. Az egész stáb, akikkel dolgoztam, mindenki kivette a részét a sikerből – fogalmazott a szakember. 

Biztató jövőkép 

Nagyszerű teljesítmény, amit a hölgyek elértek vasárnap, ám a nagy kérdés mindig az, hogy vajon felnőtt szinten is képesek lesznek-e ilyen szinten kézilabdázni a lányok. Szilágyi Zoltán szerint biztató, amit láttak a torna során. – Remélem, hogy a győzni tudást és a győztes mentalitást is meg tudják tartani a jövőben. Ez lesz a kulcsa annak, hogy milyen eredményeket fogunk majd elérni a jövőben. 

Vannak olyan kézilabdázóim, akikben benne van az extra és az, hogy klasszis játékosok legyenek, de végső soron, minden rajtuk múlik.

 A tehetségük megvan hozzá, remélem sikerülni is fog – mondta. 

A magyarok sorozatban harmadszor nyerték meg az U19-es korosztály kontinenstornáját, így az összmérlegük immár három arany-, három ezüst- és egy bronzérem. A torna álomcsapatába a kapus Zaj Klára és az irányító Simon Petra került be, az Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) pedig Simont választották. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában