Futsal

2023.07.29. 09:25

Quirikó Vivien: jót tenne az NB I. megítélésének a több csapat

A Debreceni Egyetem női futsalosai ismét a dobogó legmagasabb fokát célozzák meg.

Haon.hu

Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzője

Forrás: Napló-archív

Úgy fest, hogy emelkedni fog a női futsal NB I. létszáma a 2023/24-es idényben, hiszen ezúttal hét helyett nyolc együttes alkothatja a mezőnyt, írja a deac.hu. Az előző három szezonban bajnoki címet szerző DEAC mellett a Tolna, a TFSE, a DVTK, az Újpest, a Csepel, a Budaörs és az újonc Dunaújváros állhat rajthoz.

– Valóban nyolc gárda adta le a nevezését, bízom benne, hogy nem történik visszalépés, ugyanis korábban ez már sajnos előfordult – mondta a klubhonlapnak Quirikó Vivien. – Jót tenne a pontvadászat megítélésének, ha idén valóban ennyi csapat vállalná az indulást. Címvédőként természetesen az újabb aranyérem megszerzése lesz a célunk. Az ellenfeleknél történt változásokról eddig kevés információ jutott el hozzánk, de az biztosnak tűnik, hogy mellettünk a Tolna és a TFSE pályázik reális eséllyel a dobogóra. Nagy kérdés, hogy a budaörsiek milyen keretet raknak össze, hiszen futballban feljutottak a legmagasabb osztályba, így azok a játékosok, akik nagypályázni fognak, nem futsalozhatnak – zárta mondandóját a DEAC vezetőedzője.

A tervek szerint szeptemberben rajtolhat a liga. A hírek szerint huszonegy fordulóból áll az alapszakasz, amelynek a végén az első négy helyezett az elődöntőbe jut, míg a többi egyesület az ötödik helyért küzdhet meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában