Kézilabda

2023.07.14. 12:00

Elkezdték a Loki akadémistái is

Győrvári Viktor személyében új vezetőedzője van a másodosztályú csapatnak.

Haon.hu

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

Megkezdte a felkészülést a DVSC Kézilabda Akadémia NB I./B-ben szereplő együttese, az akadémisták már túl vannak az orvosi vizsgálatokon és teszteken. Egy szabadtéri futás, valamint egy termes edzés után a Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban (SET) jelentek meg csütörtök reggel az NB I/B.-s együttes tagjai. A SET-ben orvosi vizsgálatok és tesztek vártak a lányokra.

„A lányok terhelhetősége szempontjából fontos paramétereket mértünk. 

Az általános laboratóriumi vizsgálatokkal kezdtük, ez tartalmaz sportspecifikus mutatókat is, amelyeknek korrigálásával egyrészt az egészségükre tudunk vigyázni, másrészt a teljesítményüket tudjuk fokozni

. Ezután következett egy EKG és egy szívultrahang vizsgálat, végül a spiroergometria, amely az állóképességet mutatja meg, továbbá ennek segítségével meg lehet határozni az edzésintenzitási zónákat.”– mondta el Dr. Szántó Sándor a SET orvosigazgatója.

Több változás

Az NB I/B.-s csapatot érintő fontos változás, hogy az új edző Győrvári Viktor. Az együttes is jelentősen átalakult, ugyanis a csapatot 2005. január 1. után született játékosok alkothatják, két „túlkorossal”, azaz 2004. január 1. után született kézilabdázóval kiegészülve. 

A 2022/23-as szezonban, a másodosztályban vitézkedő együttes magját a 2004-ben született játékosok alkották, így mindössze tíz játékos maradt a tavalyi keretből (ketten, Kelemen Dorina és Nagy Nóra az első csapattal kezdte meg a felkészülést), tizenöten nem lesznek a csapat tagjai.

 Egyelőre napi két edzéssel készülnek a lányok az új szezonra, akik később edzőmérkőzéseken és tornán is részt vesznek.

A távozó játékosokat az U19-es együttesből felkerülő játékosok mellett új arcok is feltűntek a vizsgálatokon, a kapus, Demjén Laura a Vasastól, a beálló, Sőlösi Erika a Praktiker-Váctól, a jobbátlövő, Szalai Petra (kölcsönben) Érdről, az irányító, Csamangó Lili a NEKA-tól, míg a balszélső, Szíjjártó Inez a Szeghalmi N

KC-tól érkezik.

Bristyán Dorina az ifjúsági válogatottal készül az augusztusi, U18-as Európa-bajnokságra, így ő majd a világverseny után csatlakozik a csapathoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában