Labdarúgás

2023.07.13. 21:27

KL-selejtező: leikszelt egymással a Loki két lehetséges ellenfele

Az Alashkert és az Arsenal Tivat meccsén 1–1-es döntetlen született.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

A Riga FC hazai pályán kétgólos előnyt szerzett az izlandi Víkingur Reykjavík ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtező első fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén, írja az MTI.

A lett és a szigetországi együttes párharcának továbbjutója a magyar bajnoki ezüstérmes Kecskeméttel találkozik a második körben.

Az Alashkert 1-1-es döntetlent játszott a vendég Arsenal Tivattal, így az örmény és a montenegrói csapat sem került közelebb ahhoz, hogy a következő fordulóban az OTP Bank Liga bronzérmese, azaz a Debreceni VSC ellenfele legyen.

A DAC labdarúgócsapata hiába vezetett két góllal, végül csak minimális előnyt szerzett hazai pályán a Dila Gori ellen. A szlovák bajnokságban ezüstérmes dunaszerdahelyi gárda magyar válogatott csapatkapitánya, Kalmár Zsolt gólpasszal segítette vezetéshez együttesét, amely nem sokkal később megduplázta előnyét, de a szünet előtt gólt kapott georgiai riválisától. A térfélcserét követően nem született gól. Kalmárt a 72. percben a szintén magyar, az előző idényt még kölcsönben a másodosztályú Győrnél töltő Vitális Milán váltotta.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Konferencia-liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzések:
Alashkert (örmény)-Arsenal Tivat (montenegrói) 1-1 (0-1)
Riga FC (lett)-Víkingur Reykjavík (izlandi) 2-0 (1-0)
DAC (szlovákiai)-Dila Gori (georgiai) 2-1 (2-1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában