Kerékpár

2023.07.06. 16:19

A DSI kerékpárosainak sikerei

Soós Olivér | Forrás: DSI Cycling Team

Az elmúlt néhány hónapban a szokásosnál kevésbé volt hangos a debreceni sportvilág a DSI Cycling Team eredményeitől – számolt be a klub. A viszonylagos csend ellenére sportolók kemény felkészülési munkát végeztek részben országúton, részben a Pallag városrész déli határában kialakított VeloPark aszfalt körén és dombjain. A megmérettetéseket ez idő alatt a hazai és környező országok kupasorozatai, mint felkészülési versenyek jelentették. A legjobbaknak ezen versenyek egyben EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) és EB-válogatói is voltak. 

Ha június, akkor az évtizedek óta országúti kerékpározásban a bajnokságok hónapja Magyarországon. Nem volt ez máshogy idén sem. A sort a 354.sz főút bocskaikerti szakaszán megrendezett egyenkénti indítású időfutam OB jelentette június 22-én.

A DSI Cycling Team TOP 10-es eredményei az OB-n 

WU13: Klokocs Klára Magyar Bajnok
U13: Kovács Béla Magyar Bajnok, Gyetkó Péter 7. hely
WU15: Klokocs Kata Magyar Bajnok
WU17: Tóth-Mogyorósi Zora 6. hely
U17: Soós Olivér 9.hely
WU19: Tóth Réka Magyar Bajnok

Az elmúlt hétvégén a Tamásiban rendezett Országúti Mezőny OB-n kívül Soós Olivér szállított nagyon szép eredményt a klubnak. Szlovéniában a kvalifikációs sorozat utolsó lépéseként a Kids’ Tour of Slovenia elnevezésű több napos utánpótlás versenyen jól szerepelve indulási jogot nyert az EYOF-ra, az európai ifjúsági sportolók legrangosabb “kicsi olimpiájára”.

Következik a Mountain Bike XCO Magyar bajnokság július 23-án Nagykanizsán, ahová komoly eredmények várományosaként érkezik majd több versenyzőnk, de addig is szoríthatunk U17 MTB versenyzőinkért hiszen az augusztusi, Olaszországban megrendezésre kerülő U17 MTB Európa Bajnokságra utazó válogatott keretet hamarosan kihirdetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában