Kosárlabda

2023.07.16. 19:50

Eb: csodás győzelemmel nyitottak a debreceni hölgyek – fotókkal

Hátrányát ledolgozva fordított, és nyert 14–12-re a DE női csapata a franciák ellen.

Haon.hu

Szép sikerrel nyitottak a debreceni lányok

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem női csapata is bemutatkozott a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. Vasas Orsolya edző vezetésével a Mezei Dóra, Mondl Petra, Kovács Rebeka Anna, Baczuk Virág összeállításban induló cívisvárosi gárda a francia University of Western Brittany ellen kezdte meg a szereplést a kontinenstornán vasárnap este.

Ahogy enyhült a nagy meleg, a nézők kedve is jobban megjött egy kis szurkoláshoz, estére szépen megteltek a lelátók a Debreceni Egyetem (DE) Főépülete előtt.

A franciák egy 5–0-s rohammal indítottak, majd Baczuk Virág szépített. Kapaszkodtak a mieink, 5–4-re jöttek fel az ötödik percre, sőt, nem sokkal rá 7–7-et mutatott az eredményjelző. Fej fej mellett haladtak a gárdák, majd egy minutummal a vége előtt átvette a vezetést a Debrecen, 12–10. Izgalmasan alakult a hajrá, de Mezei Dóráék már nem engedték ki a győzelmet a kezükből, a közönség üdvrivalgása közepette borultak egymás nyakába a cívisvárosiak, 14–12. 

Vasas Orsolya alakulata tehát nagyszerű sikerrel nyitotta a kontinenstornát, mely hétfőn folytatódik a DE csapata számára. 11.30-tól Polytechnic University of Madrid, majd 17.40-től az Atilim University ellen szállnak harcba Kovács Rebeka Annáék.

Az Eb-re a belépés díjtalan, a szurkolókat hatszáz fős lelátó várja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában