Kosárlabda

2023.07.18. 14:09

Kikapott a magyar csapat a litvánoktól

Nagyon izgalmas végjátékot követően dőlt el az öszecsapás

Molnár Szilárd

Forrás: Czinege Melinda

A debreceni rendezésű 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon kedden már a helyosztókért folyik a küzdelem. A Debreceni Egyetem férfi csapata a litván Vytautas Magnus University gárdája ellen szállt harcba a szép eredmény reményében. Nem spóroltak pontokkal a gárdák, Neuwirth Bence duplája után 5–4-volt a mieinknek, és még em telt el két perc a mérkőzésből. Neuwirth újabb duplával növelte az előnyt, de fordítottak a litvánok (9–7). Újra a DEAC kosarasa volt eredményes, ám a baltiak ettől kezdve kezükbe vették az irányítást, és szép fokozatosan elléptek. Emiatt a duplákat erőltették a mieink a meccs második felében, de nem igazán ültek a dobások, mégis sikerült csökkenteni a különbséget. 

egyetemi-europa-bajnoksag-hajdu-bihar-haon-sport-debeceni-egyetem-debrecen-3x3-kosarlabda-litvania
Forrás: Czinege Melinda

Az utolsó 60 másodpercet 17–15-ös litván előnynél kezdték a felek. Nagyon izgalmas volt a végjáték, sajnos kihúzták a baltiak, így 19–17-re nyertek. Ennekkövetkeztében Erdei Ádám együttese a 9–16-ik helyért játszhat a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában