Labdarúgás

2023.07.04. 13:33

Sokszor a lehetetlent is teljesítették

Jankovics Sándor szerint akár a dobogóra is felférhettek volna, de a negyedik hely is siker.

Jankovics Sándor elégedett tanítványaival

Forrás: debrecenisportcentrum.hu

A DSI Debrecen U19-es labdarúgócsapatának trénere, Jankovics Sándor értékelte a klubhonlapon az elmúlt bajnoki szezont. A tréner szerint a legutóbbi idény kifejezetten nehéz volt a csapata számára, sok játékosnak több fronton is helyt kellett állni, de a srácok sokszor a lehetetlent is teljesítették. 

– Nemcsak a fociban, de az iskolában is rengeteg feladat hárult az ifjakra. A versenykiírása szerint az őszi idényt a Csongrád-Csanád vármegyei bajnokság alsó házában kezdtük. Mikor ez kiderült számunkra, nagyon figyeltünk a nyári felkészülésre. Nem volt veszíteni valónk, ezért felvállaltuk már az első perctől a nyílt, támadójátékot. Okoztunk is meglepetéseket rendesen. 

Mire ráeszméltek meccs közben mit kellene ellenünk játszaniuk, már meg is nyertük a találkozókat. Bejött, az őszi alapszakaszt a dobogó tetején zártuk. Tavasszal már olyan ellenfelekkel harcoltunk, melyek játékosai különböző akadémiákon pallérozódnak. A mezőny kifejezetten erős és szokatlan volt nekünk. A riválisoknál a játékosállomány mindenhol erősebbnek tűnt a mienkénél.

Emiatt a taktikánkon is módosítani kellett. Ez nem ment egyik napról a másikra. Sérüléshullám is okozott fejfájást és az sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy tíz labdarúgónk az érettségire, meg a nyelvvizsgákra készült. Persze, hogy a tavasz megterhelő lett hirtelen – fogalmazott Jankovics Sándor, egykori Loki-kedvenc, a DSI Debrecen U19-es csapatának mestere, akinek gárdája három, erős akadémiai társulat mögött, a negyedik helyen zárt.

Sokan kiöregednek

– Végül tizenkét összecsapásból ötöt nyertünk, háromszor játszottunk döntetlent, és négyszer hagytuk el vesztesen a játékteret. Szereztünk 18 pontot, rúgtunk 36 gólt, és mindössze 14-et kaptunk. Ez a negyedik hely siker. Ha egy kicsit mellénk állt volna a szerencse, akár a dobogóra is felférhettünk volna, de tudjuk, a sportban nincs ha. Tíz focistám a kora miatt kiöregszik tőlünk, a jelenlegi együttesből csak öten maradnak. 

Hozzájuk csatlakoznak majd a 2006-ban született gyerekek. Másfél hónap alatt kell felkészülni, és új, ütőképes gárdát faragni. Ha az újak is úgy beállnak a sorba, mint a tavalyiak - akiknek köszönöm az elmúlt évet -, ha ugyanolyan alázattal teszik majd a dolgukat, akkor jövőre is elégedett, büszke edző leszek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában