Labdarúgás

2023.07.08. 15:38

Könnyed sikert aratott a DEAC a Békéscsaba ellen

Az NB II-ből kiesett lilák ellen meggyőző játékot mutatva nyertek a debreceniek a szombati edzőmeccsen.

Forrás: Napló-archív

A múlt heti, DVSC II. elleni találkozó után a második felkészülési összecsapáson a Dóczy utcai Sportcampus füvén lépett pályára a DEACírta a klub honlapja. Az ellenfél az a Békécsaba volt, amely némi meglepetésre elbúcsúzott a másodosztálytól a nyár elején. 
Élvezhető tempóban indult a kilencven perc, a Békéscsaba és a hazaiak is átérezték a találkozó  presztízsét. A 11. percben megszerezték a vezetést a fekete-fehérek, Korhut centerezésére Rauf Al-Sheraji csapott le, és a kapuson megpattanó labda a háló közepében kötött ki. A félidő 1–0-s hazai vezetéssel ért véget. 

A második játékrész elején kicserélődött mindkét gárda összeállítása, de mindez nem gyengített a dominancián, Soltész János révén megduplázta előnyét a DEAC.  A 76. percben tovább nőtt az előny: Lakatos Benjámin közeli lövése talált utat a bal sarokba. A találkozót végül 3-0-ra nyerték a hazaiak. – Voltak jó periódusaink, nagyszerű volt a srácok hozzáállása. Természetesen van hová fejlődnünk, ám mindenki odatette magát, és minden apró siker fontos nekünk. Gratuláltam a srácoknak az eddigi teljesítményükhöz. Bíztam a fiúkban, hogy jók lesznek ma, nyilván voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor beszorultunk, védekeznünk kellett, de ez hozzátartozik a futballhoz – nyilatkozta vezetőedző, Urbin Péter

HBN 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában