Labdarúgás

2023.07.29. 10:19

Állami gondozásban élő fiataloknak rendeznek focitornát Kecskeméten, hajdúsági csapatok is lesznek

Haon.hu

Nyolc ország állami gondoskodásban élő fiatal labdarúgói futballoznak a hétfőtől csütörtökig zajló 22. Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjén Kecskeméten, írja az MTI.

Magyarországot ezúttal Debrecen, Tolcsva, Komádi, Somogyvár, Kiskőrös és Mátészalka csapata képviseli.

Külföldről hét országból, Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából, Németországból és Lengyelországból érkeznek hátrányos helyzetű fiatalok.

Az ifjú labdarúgók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőznek meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően.

A 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének július 31-i nyitó ünnepségén részt vesz Laczkó Zsolt, Vincze Ottó, Pisont István, Szokolai László egykori válogatott játékosok, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány, Őze Tibor Pro-licences edző, valamint Szabó István, a KTE edzője. A kezdőrúgást Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgó végzi el.

A megnyitón Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs Öcsi adnak ingyenes koncertet, majd az est zenés tűzijátékkal zárul.

A nemzetközi tornán a győzteseknek járó serleg és érmek mellett különdíjakat is kiosztanak a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak.

A kupát szervező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy az országban működő gyermekotthonokban élőknek hasznos és tartós szabadidős tevékenységeket biztosítson. A sportesemények szervezése - amelynek kiemelkedő programja a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntője - az évek alatt nemzetközivé bővült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában