Motorsport

2023.06.19. 10:46

Felejtős hétvégén van túl Varga Tibi

A debreceni ridert a technika ördöge hátráltatta.

Varga Tibi

Forrás: Varga Tibor-archív

Varga ”Szikla” Tibi ezúttal a spanyol regionális bajnokságban állt rajhoz a hétvégén. Az MDR Competition versenyzője még sosem járt előtte a barcelonai pályán, az első kvalifikáció előtt pedig mindössze egy 20 perces szabadedzés állt rendelkezésére, hogy megismerkedjen az aszfaltcsíkkal. Ennek ellenére a nyolcadik pozíciót szerezte meg úgy, hogy saját bevallása szerint akadtak gondjai, emiatt nem sikerült egy igazán gyors kört összeraknia.

A kvalifikáció leggyorsabb pilótájával megbeszélte, hogy együtt motoroznak majd, így Tibi joggal reménykedett az első sorban. A kivezető körön végig a másik mögött volt, de annak technikai problémája akadt, így mentek is vissza a boxba rögtön. Mivel lógott az eső lába, a 16 esztendős debreceni rider gyorsan visszament a pályára, de már csak 1 mért kört tudott menni, azt is szemerkélő esőben.

A versenyen előtt aztán jött az igazi feketeleves: ahogy felült a vasra, és meghúzta a féket, érezte nagy a baj. 

Fékezésénél pattogott a motor eleje, minél jobban húzta, annál inkább. A rajtrácson jelezte a problémát, édesapja, idősebb Varga Tibor azt javasolta neki, jöjjön le a pályáról. Ám Tibi mindenképp meg akarta próbálni, de idővel belátta, túl veszélyes, és feladta a versenyt – számolt be a tehetséges  motoros a közösségi oldalán.

varga-szikla-tibor-haon-sport-motorsport-debrecen-hajdu-bihar-mdr-competition
Varga Tibi
Forrás: Varga Tibor-archív

A hajdúsági pilóta most egy kicsit pihen, de hamarosan újra motorra pattan majd. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában