Kosárlabda

2023.06.17. 13:14

Nagyszabású gálával zárták az évet a kosarasok

Az est megkoronázásaként egy barátságos mérkőzés keretein belül összecsapott egymással a DEAC All-Star és a DEAC „Old Stars” csapata.

A Főnix Arénában zárta az évet a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Cívis KK

Forrás: deac.hu

Hivatalosan is lezárta a 2022/23-as bajnoki kiírást a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Cívis KK csütörtökön este. Amint azt a DEAC Kosárlabda Akadémia honlapján írják, a Főnix Arénában megrendezett idényzáró ünnepségen számos illusztris vendég jelenlétében díjazták a szezon legjobbjait, majd az est megkoronázásaként egy barátságos mérkőzés keretein belül összecsapott egymással a DEAC All-Star és a DEAC „Old Stars” csapata.

Második alkalommal rendezték meg a DEAC Kosárlabda szakosztályának idényzáró gáláját, melynek a Főnix Aréna adott otthont. A hajdúsági fiatal játékosok mellett, hozzátartozóik, illetve edzőik foglaltak helyet a lelátón.

Dr. Széles Diána, Debrecen megyei jogú város alpolgármestere köszöntőjében elmondta, hogy aki Debrecent képviselve sportol, olyan kötődést alakít ki, amit meg kell becsülni és büszke, hogy az akadémiai rendszer ilyen jól működik, ez pedig a gyerekekkel foglalkozó stáb nélkül nem valósulhatna meg. 

A beszédeket prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára zárta, aki büszke a DEAC nagy létszámú utánpótlásbázisára, és megemlítette, hogy ebben a városban nem csak sportolni, hanem tanulni és élni is lehet, hisz a Debreceni Egyetemen a tanulás és sportolás jól megfér egymás mellett, illetve azt is kiemelte, hogy az egyetemi vezetés rendszeresen nyomon követi az utánpótlás együttesek tevékenységét is.

A legjobbakat díjazták

A megszólalók után a díjak átadása következett: az év csapatának járó elismerést a lányoknál a Kovács Imre és Száváné Faggyas Bernadett vezette DEAC U18, míg a fiúknál a Nemes Péter, Darko Ivanovic és Andjelko Mandics irányította DEAC U20-as csapata zsebelte be. Az év leány játékosának Szőke Hannát választották, ugyanezen kategóriában a fiúknál Balázsi Soma lett a befutó. 

Az év trénerének járó díjat a kadett gárdát a negyedik helyre juttató Gál Balázs, valamint az NB I/A-ban szereplő alakulatot hatodik helyre kormányzó Andjelko Mandics vihették haza, míg a tíz fős All-Star keretben Baczuk Virág, Orvos Ádám, Szafkó Márk, Neuwirth Bence, Kovács Ákos, Jankó Csaba, Szász-Veres Márk, Hőgye Patrik, Kenéz Csaba és Fárbás Benjámin kapott helyet.

A gálameccs felvezetéseképpen az U11-es és az U12-es korosztály kosárpalántái egy játékos, ügyességi feladatokra épülő sorverseny keretein belül mérhették össze tudásukat, ahol Bazsik Péter tanítványai diadalmaskodtak, majd körülbelül 19 óra magasságában elérkezett a várva várt pillanat: feldobták a labdát a díjazott akadémistákból álló DEAC All Stars és a klub meghatározó alakjaiból összeállt DEAC Old Stars összecsapásán – a kétszer tíz perces miniderbin két ponttal, 38–40-re a rutinosabb gárda diadalmaskodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában