Kézilabda

2023.06.21. 20:06

Holland válogatott beállót igazolt a Loki!

Komplex kézilabdázóval ldották meg a beállóban keletkezett problémát a piros-fehérek.

Tamara Haggerty, a DVSC Schaeffler legújabb játékosa

Forrás: DVSC Schaeffler

A sérült Juhász Kata pótlására a holland Tamara Haggerty érkezik Debrecenbe – jelentette be hivatalos média felületein a DVSC Schaeffler. A távozó Bordás Réka helyére, a jövőt építve, Juhász Katát igazoltuk le a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról, ám Kata az elmúlt bajnokság hajrájában súlyos sérülést szenvedett. Hétfőn műtik meg a térdét, visszatérésére legalább nyolc hónapot kell várni.

Mivel a nyár elejére a klubok már kialakították keretüket, nem volt egyszerű minőségi beállóst találni, hiszen olyan komplex játékost kerestünk, aki nem csak támadásban, de védekezésben is tud segíteni a csapatnak, ráadásul a hármas poszton. Hosszas kutatómunka után végül sikerrel jártunk. 

A DVSC a 27 éves, 178 centi magas, 11-szeres holland válogatott Tamara Haggerty-vel kötött kétéves szerződést, aki minden kritériumnak megfelel és remélhetőleg pótolni tudja Bordás Rékát.

Tamara hazájában a VOC Amszterdam, a Westfriesland SEW és az RKHV Quintus játékosa volt. Innen került a német Blomberg-Lippe együtteséhez 2016-ban. Később három szezont játszott ugyancsak a Bundesligában a Metzingenben, majd a svéd IK Sävehoftól került tavaly nyáron a dán Horsenshez.

Új játékosunk holland bajnoki ezüstéremmel büszkélkedhet, a német Metzingen együttesével két bajnoki- és egy kupabronzot nyert, 2022-ben pedig svéd bajnok lett a Sävehof csapatával. Ugyanezzel az együttessel szerepelt a Bajnokok Ligájában is a 2021/22-es szezonban, ahol 28 gólt szerzett. 

Olimpiai kerettag volt a holland válogatottban, de végül a keretszűkítés után nem utazhatott el a Tokióban megrendezett ötkarikás játékokra.

A holland beálló izgatottan várja a debreceni éveket. „Nagyon várom, hogy Debrecenbe érkezzek, ez egy új kihívás számomra. 

A magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, ráadásul, mint utólag kiderült, ismét játszhatok a Bajnokok Ligájában is, szóval duplán izgatott vagyok.

 Biztos vagyok benne, hogy remek szezonunk lesz.” – mondta Tamara Haggerty, akivel nagyinterjút olvashtanak csütörtökön DVSC hivatalos oldalán. 

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában