Helyi sport

2023.06.10. 14:55

Nagyot küzdöttek a debreceni asztaliteniszes lányok, de a Budaörs nyert a Final Four elődöntőjében

Vasárnap azonban javíthatnak a cívisvárosiak a bronzmeccsen.

Forrás: Orosz Krisztofer-archív

Első évadát tölti az Extra Ligában a Debreceni Asztalitenisz Klub női csapata. A cívisváros asztalitenisz együttese eddig még nem szerepelt az Extra Ligában. A gárda első évadát tudhatja maga mögött a női Extra Ligában és nagy sikerként élhetik meg, hogy már a debütáló szezonban sikerült bejutni a Final Fourba. 

Nehezebb feladatot azonban aligha kaphattak volna a hajdúsági hölgyek, a Budaörssel találkoztak szombaton 11 órától a Hódos Imre Sportcsarnokban, mely egyesület többszörös magyar bajnok, Európa Kupa II. helyezett és szinte a magyar válogatott alkotja.

Nagyot küzdöttek Mircea Podoba tanítványai, ám nem volt ellenszer: a fővárosiak 5–0-ra nyerték meg az elődöntőt, s így ők küzdhetnek majd meg az aranyéremért. 

Higgadtabbnak kell lenniük 

A találkozót követően a DAK-DEAC együttesének játékosa, Halász Ella nyilatkozott a Haonnak, s elmondta, remek csapattal találkoztak, ám a vasárnapi bronzmeccsen jobban teljesítenének. – Be kell látni, izgultunk, főleg az elején. A végeredmény azonban nem tükrözi a meccs képét, ha higgadtabbak vagyunk, akkor lehetett volna szorosabb is. Nyilván tisztában voltunk az erőviszonyokkal, de nem feltartott kézzel játszottunk. 

Holnap bronzmérkőzés vár ránk, mondhatni bemelegítettünk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a harmadik helyet. 

Kevés időnk van regenerálódni, de elsősorban azon kell javítani, hogy nyugodjunk meg. Át fogjuk beszélni a látottakat, bízom benne, hogy miénk lesz a harmadik hely – nyilatkozta. 

Az asztalitenisz Final Four bronzmérkőzése vasárnap 11 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában