Salakmotor

2023.06.25. 13:07

Magosi: futamgyőzelmekkel a legjobbak között

Kovács Roland nem fejezte be a versenyt, míg Lovas Zoltán második helyen végzett.

Magosi Norbert

Forrás: Boros Norbert

A SpeedWolf Debrecen három salakszórója is megmérettette magát Lendván szombat este: Magosi Norbert és Kovács Roland a nemzetközi egyéni szlovén bajnokságon, míg Lovas Zoltán a 250 köbcentisek számára kiírt betétfutamokban adhatott számot a tudásáról.

A bajnoki megmérettetésre a házigazda szlovén pilóták mellett Lengyelországból, Németországból, Olaszországból, Ausztráliából, Romániából, Argentínából és Magyarországról érkeztek vaspapucsosok a muravidéki településre. A viadal igencsak elhúzódott, ugyanis a pálya állapota futamról futamra romlott, s a 12. etapot követően a szervezők közel egyórás pályakarbantartással próbáltak úrrá lenni a helyzeten.

Idő előtt véget ért

A húszfutamos alapverseny során Magosi igazán kitett magáért, ugyanis véget vetett a régóta tartó rossz szériának, s futamgyőzelmet aratott – ráadásul három alkalommal! A mezőny rangidős salakszórója három első, valamint egy-egy második és harmadik helyezéssel 12 pontot szerzett, így negyedik helyen zárt. A kiírás értelmében a verseny két legjobbja kvalifikált a döntőbe, míg a következő négynek reményfutamot kellett volna vívnia a fináléba jutásért, ám a salakovál addigra annyira „szétesett”, hogy nem rendezték meg a „ráadásfutamokat”, ezért a húsz etap alatt elért teljesítmények alapján hirdettek végeredményt. A győzelmet, s ezzel a bajnoki címet maximális pontszámmal a szlovén Matic Ivačič szerezte meg a lengyel Tomasz Orwat (14 pont), a szlovén Anže Grmek (13) és Magosi előtt.

Kovács Roland egy második hellyel kezdte a megmérettetést, majd következett a Magosival közös futama, ahol az utolsó kanyarban bukott, de betolta a motorját egy pontért. A debreceni motoros az esésénél megütötte a vállát, ettől függetlenül még bement egy etapba, ahol szintén harmadik lett, utána viszont már nem állt starthoz, így 4 egységgel a 11. pozícióban végzett. Bárány Márk is elindult a viadalon, öt próbálkozásból 3 pontig jutott, amivel a 13. lett.

Lovas is versenyben

A 250 köbcentisek mezőnyében Lovas Zoltán két szlovén fiatallal, Sven Cerjakkal és Tilen Bračkóval mérkőzött, az ifjú titánok háromszor csaptak össze. A cívis vaspapucsos harmadik hellyel kezdett, majd kétszer második lett, így összesítésben a valamennyi futamában diadalmaskodó Cerjak mögött a második helyen végzett. 

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában