DVSC Schaeffler

2023.06.21. 17:00

Kőkemény szezon előtt a BL-ben induló Loki kézisei

Szilágyi Zoltán szerint a DVSC kézilabdásait még inkább munkára sarkallja, hogy az európai elitben szerepelhetnek.

Szilágyi Zoltán | Forrás: Napló-archív

Ahogy arról már beszámoltunk, a DVSC Schaeffler szabadkártyával ott lesz a BL 2023-2024-es mezőnyében. Az új kihívás ismeretében kérdezte a klub honlapja a vezetőedzőt, Szilágyi Zoltánt az előttük álló szezonról.

A szakember segítőjével, Kudor Kittivel együtt jelenleg a romániai Európa-bajnokságra készülő juniorválogatottal dolgozik, s természetesen izgatottan várták a híreket arról, hogy a csapat megkapja-e a szabadkártyát az európai szövetségtől.

– Ahogy publikus lett a hír, rengeteg üzenetet kaptam, sokan gratuláltak a BL-részvételhez – mondta a vezetőedző. – Nagy elismerés és egyben hatalmas feladat a Bajnokok Ligája szereplés. A szabadkártyával az európai szövetség elismerte a DVSC múltját, a nálunk folyó munkát, hiszen ebben a döntésben benne van a játékosokon és a stábon kívül a klub valamennyi dolgozójának munkája. A lányok amúgy is motiváltak, de ez a lehetőség még keményebb munkára sarkallhat mindenkit. Kőkemény szezon áll előttünk, hiszen a BL-csoportban 14 mérkőzést játszunk a kontinens élcsapatai ellen. Ez a sorozat remek lehetőség a fejlődésre, szeretnénk megállni a helyünket az elitligában is – fogalmazott.

A női Bajnokok Ligájában két nyolcas csoportban játszanak oda-vissza körmérkőzést a csapatok. A csoportbeosztást június 27-én, azaz jövő kedden 11 órakor sorsolják ki az EHF bécsi központjában. A női Bajnokok Ligája első játéknapja a 2023. szeptember 9-10-i hétvége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában