Tömegsport

2023.06.20. 14:58

Több mint 1800-an fociznak hétről hétre a debreceni kispályákon

Kiváló futballisták szerepelnek a DVKLSZ bajnokságainak csapataiban.

Korhut Mihály (baklra) szeme a labdán | Forrás: Vasziliu Tamás-archív

Miközben a nagypályás labdarúgás nyári szabadságát tölti, kispályán továbbra is zajlanak a bajnoki küzdelmek Debrecenben. A szabadtéri idényt tavasszal Papp László polgármester nyitotta meg az 5 bajnoki osztályban szereplő 75 csapat és közel 1800 sportoló számára. 

A DVKLSZ szervezésében zajló sorozatokról portálunknak a szövetség januárban megválasztott elnöke, Vasziliu Tamás beszélt, – aki egyébként a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI tanára és szabadidő-szervezője. – Megtiszteltetésnek vettük, hogy idén a nyitómérkőzésünkön jelen volt, s a kezdőrúgást is elvégezte Papp László, Debrecen polgármestere. A mindennapi gondjaink ellenére érezzük a városvezetés és más partnerszövetségek támogatását – fogalmazott.

Komoly kihívás

A szakember elárulta, hogy mi is jelentette az elmúlt időszakban számukra a legnagyobb problémát. – Egy igen komoly kihívással találtuk magunkat szemben, hiszen tavasszal jelezték nekünk a Debreceni Sportcentrum felől, hogy júniusban az Oláh Gábor utcai nagy műfüves pálya borításának cseréje miatt nem tudunk ott bajnoki találkozókat rendezni. Egyrészt örültünk a hírnek, mert a felújítást követően ősztől a mi csapataink is jobb minőségű pályán játszhatnak. Ám azt tudni kell, a bajnokságaink mérkőzéseinek 80 százalékát ezen a játéktéren bonyolítjuk le – mondta.

Az elnök megjegyezte, hogy a június a versenyrendszerükben mindig is kiemelt hónap volt. – Ilyenkorra érnek véget a nagypályás bajnokságok, kedvező az időjárás, és az emberek vágynak a testmozgásra.

Végül sikerült megoldást találnunk arra, hogy ne kelljen leállnia a bajnokságnak, vagy őszre halasztanunk számtalan találkozót. Elértük, hogy a város oktatási intézményeinek műfüves pályáin tudjuk folytatni a küzdelmeket.

Így továbbra is zavartalanul zajlik június hónapban is Debrecen legnagyobb létszámú tömegsport-rendezvénye, a mintegy 1800 embert szervezett bajnoki keretek között megmozgató DVKLSZ szabadtéri kispályás labdarúgó bajnoksága – fogalmazott.

Vasziliu Tamás | Forrás: Vasziliu Tamás-archív

Vasziliu Tamás elmondta, hogy a szövetség az összes bajnoki osztályra, valamennyi náluk sportoló személyre kiemelt figyelmet fordít. – Folyamatos kommunikációra törekszem a csapatokkal, továbbá igyekszünk majd fejleszteni a bajnokság végi díjazást is.

Elmondható, az idei kiírás során az elmúlt évek legkiegyensúlyozottabb és színvonalában mindenképpen javuló bajnoksága kezd kibontakozni az első osztályban. Az itt legjobban szereplő csapatok kvalifikálnak majd a Minifutball Szövetség jövő évi, kelet-magyarországi döntőjére is

– hívta fel a figyelmet.

Remek kikapcsolódás

A labdarúgásért rajongóknak kiváló szórakozás lehet egy-egy ilyen kispályás bajnoki, főleg nyáron, amikor a nagypályás idényekben szünet van. Ráadásul nagy múlttal rendelkező focistákkal is találkozhatnak a mérkőzéseken. Hétfőn este például a tabella 4. helyén álló, többszörös bajnok Invictus csapata, az 5. helyen álló Koroknai Autóiskola együttesével találkozott.

Előbbiben szerepel Trencsényi János, az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője, a magyar futsalválogatott egykori csapatkapitánya és több egykori NB I.-es futsalos is. Az ellenfél játékosai között pedig ott volt Korhut Mihály, 11-szeres válogatott labdarúgó és egykori csapattársa, a DVSC-vel szintén bajnoki címet nyerő Nagy Zoltán is.

Végül a Debreceni Hatvani István Általános Iskola műfüves pályáján az Invictus csapata egy gólgazdag meccsen 7–4-re nyert a Koroknai Autósiskola ellen.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában