Amerikai futball

2023.06.07. 12:35

Új pozícióban tért vissza az egykori játékos a Gladiátorokhoz

Panykó Patrik gyógytornász hallgatóként a DEAC amerikai focistáinál szerezhet tapasztalatot.

Új ember került nemrég a DEAC Gladiators együtteséhez egy 22 éves fiatalember személyében – írja a deac.hu. Panykó Patrik a Debreceni Egyetem hallgatója, ám máris komoly szerepet szántak neki a szakmai stábban.

– Egy hónapja kerültem a csapathoz, s mivel harmadéves gyógytornász hallgató vagyok, ezért rehabilitációs feladatokat látok el. Szerencsére eddig nem történt nagy baj senkivel, csak tape-eket kellett felhelyeznem, illetve rehabilitációs edzéseket tartok. Mivel közel nyolc esztendeig játszottam, ezért a pályán is besegítek trénerként – mondta.

Panykó Patrik | Forrás: DEAC

A fiatal szakember a DEAC játékosa volt, amikor eltört a lába, ez vetett véget az aktív pályafutásának.

– A sors pikantériája, hogy a Budapest Cowbells ellen sérültem meg, s amikor két év múlva visszatértem a csapathoz, szintén velük csaptunk össze, ám akkor már a mostani pozíciómban voltam jelen

– árulta el érdekességképpen.

Panykó Patrikot a tervei kapcsán megemlítette, hogy a jövőben is sportcsapatnál szeretne dolgozni, ezért választotta a gyógytornász szakot. – Csak úgy lehet maximális eredményt elérni a sportban, ha a rehabilitációs háttér is megfelelő, tehát ez egy fontos, és nekem nagyon tetsző terület. Hálás vagyok a DEAC-nak, mert kiváló lehetőséget biztosít számomra, hiszen még egyetemista vagyok – fogalmazott. Hozzátette, nagyon örül neki, hogy máris testközelből láthatja ezt a munkát, fejlődhet és tapasztalatot tud szerezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában