Labdarúgás

2023.06.23. 09:50

Ferenczi János örült, hogy a kisfia láthatta válogatott mezben játszani

A piros-fehérek balhátvédjét érdekli az edzősködés, de még pár évig a játékra koncentrál.

Ferenczi János, a DVSC válogatott balhátvédje

Forrás: Molnár Péter

Sokat kellett várnia második válogatottbeli szereplésére, de megérte: Ferenczi János négy éve, a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésen (1–2) debütált a nemzeti csapatban, kedden pedig a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn (2–0) kapott körülbelül negyedórát csereként. Ennek kapcsán a Nemzeti Sport készített cikket a játékossal.

Csodás élmény volt

„A múlt heti, Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kispadon ültem, azon a meccsen sajnos nem a szebbik arcát mutatta a csapat – mondta lapunknak Ferenczi János, a Debreceni VSC 32 esztendős, védőként és középpályásként is bevethető futballistája, utalva a gól nélküli döntetlenre végződő összecsapásra.  A kisebb hibát viszont hamar kijavítottuk, hiszen idehaza magabiztosan győztük le Litvániát: egygólos vezetésünknél álltam be, csodás élmény volt a pályán ünnepelni Sallai Roland gólját. 

Jót tett a lelkemnek, hogy hosszú idő, négy év után újra lehetőséget kaptam, mert bár márciusban is ott lehettem a válogatottban, nem álltam be Észtország és Bulgária ellen sem.

További örömöt jelentett a litvánok elleni találkozón, hogy a családom ott ült a lelátón a Puskás Arénában, így a kisfiam is, aki a debreceni akadémia U10-es együttesében játszik. Nem értékelte a teljesítményemet, csak szimplán örült, hogy majdnem hatvanezer ember előtt játszhattam. Bízom benne, hogy a következő, szeptemberi selejtezőn, Szerbia ellen is kapok lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.”

Még nem döntötte el

A DVSC nemcsak Ferenczi János életében játszik fontos szerepet, fia, Noel is a klubnál pallérozódik. S ha már szóba került a futballista gyermeke: Ferenczi János már több alkalommal vezényelt edzést a debreceni U10-es csapatnak, próbál minél hamarabb belemerülni az edzői szakmába.
„Valóban, nagyon érdekel a futball ezen területe, élmény volt a fiam, Noel együttesének edzést vezetni. Bár licencem még nincs, tervezem, hogy idővel megszerzem. Egyelőre csak belekóstoltam az edzői szakmába. 

Az még nem teljesen egyértelmű számomra, hogy gyerekekkel vagy felnőttekkel foglalkoznék-e szívesebben, de a lépcsőfokokat nekem is meg kell másznom, vagyis nyilván a fiatalabb korosztállyal kezdeném a munkát.

 Ez azonban egyelőre nem aktuális, hiszen jó néhány évre tervezek még a pályán. Az viszont biztos, hogy már most elraktározom a fejemben, melyik edzőtől mit lesek el: neveket nem mondanék, bizonyos edzéselemeket vagy mérkőzésen tapasztalt lépéseket viszont megfogadok, s hasznosíthatom a jövőben.”– mondta el a válogatott futballista.
A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában