Kézilabda

2023.06.29. 12:03

Szeptemberben már csúcsformában szeretne lenni a Loki

Bár a debreceniek tanulóév előtt állnak, megcélozzák a továbbjutást a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szilágyi Zoltán és csapata hatalmas feladat előtt áll

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Tizenhárom év elteltével szerepelhet újra a Bajnokok Ligája csoportkörében a Debrecen női kézilabdacsapata. A Loki a keddi bécsi sorsoláson rögtön „bele is húzott”, hiszen többek között egy nyolcasba került az ötszörös aranyérmes, legutóbb harmadik Győrrel, az egyszeres BL-győztes román CSM Bucuresti-tel, a dán Odensével, a Faluvégi Dorottyával és Szikora Melindával felálló német Bietigheimmel és a Háfra Noémit a soraiban tudó montenegrói Buducsnoszttal is.

A hatodik hely a cél

– Lehetett volna könnyebb, de nehezebb is. Mindkét csoport emberpróbáló, ha a mi szempontunkból nézzük – értékelte a BL-sorsolást a Debrecen edzője, Szilágyi Zoltán, aki a román, a magyar, a svéd, a montenegrói és a német bajnok mellett a francia és a dán ezüstérmes ellen készítheti fel csapatát. – Bár nekünk ez tanulóév lesz, megcélozzuk a még továbbjutást érő hatodik helyet. Természetesen ez hatalmas feladat és nagy bravúrok kellenek hozzá. Nem reménytelen, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, de ha esetleg nem sikerül, akkor sem kudarcként fogjuk megélni.

A tréner az nso.hu-nak továbbá azt is elmondta, örülnek, hogy ilyen szintű csapatokat tudnak Debrecenbe „vinni”, biztos benne, hogy nagyszerű hangulatú mérkőzéseket vívnak. – Nagyon vegyes kézilabdakultúrájú riválisok vannak a nyolcasunkban. A Győr, a CSM, az Odense és a Brest eddig is meghatározó tagja volt a BL-nek, egyértelműen az elitről beszélünk, Európa legjobb csapatai közé tartoznak. 

Ha hatodikok szeretnénk lenni, a Buducsnosztot és a Sävehofot hazai pályán mindenképpen le kell győznünk, ezt a két csapatot kellene megelőznünk. Az őszünk teljesen más lesz, mint eddig. Ehhez a terheléshez valamennyire már hozzá kellett szoknunk az Európa-ligában az előző idényben, de a BL-ben nem januárban indul a csoportkör, hanem rögtön szeptemberben.

Alapvetően azért ugyanazt a munkát végezzük el a nyári felkészülés során, szeptemberben már csúcsformában szeretnénk lenni. Remélem, az első csoportmeccseken már jó formában kézilabdázunk – fogalmazott.

Nem lesz könnyű dolguk

A női Bajnokok Ligája küzdelemsorozata szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-jén és 2-án rendezik Budapesten. A nyári alapozást július 12-én kezdik el a debreceniek. 

Szilágyira és segítőjére, Kudor Kittire előtte azonban még vár egy nagy feladat: ők vezetik a magyar juniorválogatottat a Romániában jövő csütörtökön rajtoló U19-es Eb-n. A csapat harmadik hete készül a megméretésre, előbb Balatonbogláron, majd Dabason, most pedig Telkiben.

– Nem véletlenül mondják, hogy halálcsoportba kerültünk a norvégok, a franciák és a szerbek társaságában – szögezte le az első utánpótlás-világversenye előtt álló tréner. – Négyből csak két csapat jut tovább, a magyar, francia, norvég hármas ki-ki meccseket vív a középdöntőért. Évről évre nagyon sokat lép előre a francia és a norvég együttes is. Bízom benne, hogy jól kapjuk el a rajtot, nagyon fontos a Franciaország elleni első mérkőzés. Könnyű dolgunk nem lesz, az biztos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában