Kézilabda

2023.06.27. 11:52

Megvannak a DVSC Schaeffler csoportellenfelei a BL-ben!

Jó túrák várnak majd a piros-fehérekre.

Reméljük, a meccsek végén is ilyen nagy lesz az öröm

Forrás: Napló-archív

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában megtartották a női a 2023/24-es szezon női Bajnokok Ligájának sorsolását kedd délelőtt. 

A DVSC Schaeffler az A csoportba került a román CSM Bucuresti, a Győri Audi ETO KC, a svéd IK Sävehof, a francia Brest Bretagne Handball, a dán Odense Handbold, a montenegrói WHC Buducnost és a német SG BBM Bietigheim társaságában.

A B csoportot a Team Esbjerg, Metz Handball, Vipers Kristiansand, CS Rapid Bucuresti, FTC-Rail Cargo Hungaria, MKS Zaglebie Lubin, Krim Mercator Ljubljana és az Ikast Handbold alkotja. Ránézésre jobban jártak a cívisvárosiak, hogy nem az utóbbi nyolcasba kerültek.
 

dvsc-schaeffler-gyorbukarest-bajnokok-ligaja-kezilabda-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar
A nói Bajnokok Ligája sorsolása
Forrás: EHF

Először fordul elő a sorozat történelmében, hogy Magyarországról és Dániából is három csapat indulhat a BL-ben. Annak elkerülésére, hogy mindhárom azonos országbeli együttes egy csoportba kerüljön, az EHF módosította a sorsolási eljárást, így kerültük el a Ferencvárost. A sorsoláson sorrendben az első, a második és a harmadik kalap csapatainak sorsa dőlt el, végül pedig a két negyedik kalapos csapat elhelyezésével lett teljes a csoportbeosztás.

A csoportkört körmérkőzéses formában játsszák, 14 forduló után csoportonként az első két helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett csapat a rájátszásban folytatja. A két-két legalacsonyabb pontszámmal álló klub a csoportfázis végén kiesik.

A végleges menetrendet a csapatokkal és a televíziókkal lefolytatott megbeszélések után készíti el az EHF, amely több napot vesz majd igénybe. 

A sorsolás után a DVSC Schaeffler vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt kérdezte a klub honlapja.
„Nem egyszerű csoport, nem egyszerű feladat, de pontosan  tudtuk, hogy ebben a sorozatban nincs könnyű ellenfél. Talán az A-csoportban több esélyünk van, mint a másik nyolcasban, a  Savehof és a Buducsnoszt tűnik foghatónak, persze ezeken a meccseken sem mi vagyunk az esélyesek. A lényeg, hogy minden meccs ünnep legyen számunkra! A célunk, hogy megszerezzük a hatodik helyet, de ez nem lehet elvárás.

Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, s bízom benne, hogy hazai pályán tudunk bravúrokat hozni, ha ez sikerül, akkor a hatodik helyet is megcsíphetjük, ami számunkra hatalmas siker lenne. 

Célokat kell megfogalmaznunk a BL-csoportkörre, nem elvárásokat!” – nyilatkozta a szakvezető. 

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában