DVSC Schaeffler

2023.05.19. 11:42

Remekül sikerült az U19-es kézis lányok szezonbúcsúja

Magabiztosan győzte le a Kecskemét együttesét a DVSC Schaeffler U19-es csapata a szezonzárón, amely újoncként a hetedik helyen végzett a másodosztályban.

Kudor Kittiék remekül szerepeltek a másodosztályban | Forrás: HAON-archív

Utolsó bajnoki mérkőzésére készült Kudor Kitti együttese az NB I/B-ben. Az már biztos volt, hogy a várakozásokat felülmúlva a hetedik helyen végeznek akadémisták a másodosztályban, amely újoncként egészen kiváló eredmény – számolt be a DVSC Schaeffler honlapja.

A szezonbúcsút a Kecskeméttel vívták meg a gárda, akik szépen szerették volna zárni ezt az idényt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfél sok problémával küszködött a szezon során, nagyon fiatal csapattal, és mindössze tíz játékossal érkeztek a Hódosba. A kis Loki a hetedik percben vezetett először két góllal, innentől kezdve egyre csak nőtt a távolság a két fél között. Az első játékrész derekára még csak ötgólos különbség alakult ki, a játékrész második felében viszont még kilencet tettek közé a lányok, a DVSC 25–11-re vezetett a szünetben, így már harminc perc után eldőlt a találkozó.

A fordulást követően sem változott sok minden, Helm Boglárka volt nagyon eredményes, de Eszenyi Gréta is megszerezte első góljait a másodosztályban, sőt egészen négy találatig meg sem állt. Jelentős különbség volt a két együttes között, ezt a Loki érvényre is juttatta, így 49–21-es sikerrel, rendkívül könnyedén szerezte meg a két pontot.

A kötelező győzelmet követően összességében kijelenthető, hogy nagyszerűen helytálltak a fiataljok a másodosztályban, a hetedik hely pedig egyértelműen várakozásokon felüli egy újonctól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában