Kárai Exclusive Kupasorozat

2023.04.12. 15:08

Ralisok, szlalomra fel, jön az újabb kihívás!

Új vonalvezetésű, technikás pályán bizonyíthatják tudásukat a pilóták a hét végi versenyen.

Forrás: Boros Norbert-archív

Újfent nagy a mozgolódás autós berkekben, ugyanis április 16-án, vasárnap 9 órától az Auchan Szlalommal folytatódik a Kárai Exclusive Kupasorozat. A Szikszai Béla és Hunyadi Zoltán által megálmodott ötfordulós széria rangját emeli, hogy Debrecen város alpolgármestere, Barcsa Lajos vállalta el a kupasorozat fővédnökségét.

Új nyomvonal

A hét végi cívisvárosi megmérettetésre már megkezdődött a nevezés, s pár nappal a verseny előtt már több mint hetvenen jelezték indulási szándékukat. A nagy érdeklődés miatt fontos kiemelni, hogy a szervezők 100 indulóban maximalizálták a résztvevők számát. 

A helyszín nem ismeretlen a pilóták és a nézők számára, mivel tavaly már két viadalnak adott otthont a debreceni hipermarket parkolója, viszont a rendezőség szolgált egy kis meglepetéssel a versenyzők számára: új nyomvonalú, igazán technikás pálya várja a résztvevőket. 

A versenykiírás értelmében minden indulónak három alkalma lesz bizonyítani tudását, az időeredmények közül a legrosszabb kiesik, s a másik kettő átlaga kerül értékelésre. (Amennyiben az időbeosztás engedi, elképzelhető, hogy négy kört is mehetnek a ralisok.)

Bárki nevezhet

A szervezők bíznak benne, hogy olyanok is próbára teszik magukat, valamint az autójukat, akik eddig még nem szerepeltek versenyen. A szlalomralira bárki jelentkezhet, akár egy utcai autóval is, mindössze az alapvető biztonsági felszereltségnek kell megfelelnie a kocsinak, illetve a pilóta számára kötelező a bukósisak viselése. A vállalkozó kedvű résztvevők több kategória közül választhatnak, így az ezer köbcentis autóknak ugyanúgy megtalálják az ideális csoportot, mint a több ezres erőgépeknek. 

Külön említést érdemel a junior kategória, ahová a jogosítvánnyal még nem rendelkező, 15-17 éves ifjú titánok jelentkezését várják.

Forrás: Boros Norbert-archív

Ingyenes belépés

Nagyszerű hír az autósportok kedvelői számára, hogy az egész napos program ingyenesen látogatható. Sőt, mivel a szervizpark és a depó is nyitott lesz, így a versenyautók testközelből is megcsodálhatók. A versenyen ismét lesznek sztárpilóták, akik bemutatót tartanak, valamint újra rendeznek nézőautóztatást, aminek a bevételét a korábbi ralis, Szilágyi Ricsi gyógyítására ajánlják fel a szervezők. 

Nem árt tudni, hogy az időjárási körülmények nem befolyásolják a viadal lebonyolítását, akár esik, akár fúj a verseny napján, a ralit mindenképpen megrendezik vasárnap. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában