Helyi sport

2023.04.21. 10:54

Hunyadis sikerek az Országos Úszó Diákolimpián

Több érmet is szereztek a debreceni általános iskola versenyzői.

Risztov Éva (jobbra) és az aranyérmes hunyadis váltó | Forrás: Debreceni Hunyadi János Általános Iskola

Az idei tanév Úszó Diákolimpia Országos Döntői áprilisban lezárultak. Az eseménynek a budapesti Gyarmati Dezső Uszoda adott otthont, házigazdája Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó volt – áll a Debreceni Hunyadi János Általános Iskola közleményében.

Az intézményt „A” kategóriában hat tanuló képviselte az induló 613 versenyzőből, míg „B” kategóriában az országosan induló 689 úszóból tizenhárom hunyadis diák volt. Utóbbiak kezdték meg a szereplést: Piros Patrik 50 m mellúszásban ezüstérmet szerzett, a lány váltó – Erdős Luca, Kiss Luca Lia, Fülöp Réka Tímea és Borsos Csilla Dóra –  4x50 méteres gyorsúszásban 3. helyen végzett. A fiú váltó – Piros Patrik, Kovács Ádám Attila, Nagy Gergő és Velekei Benedek pedig a 4. helyen zárt.

Ezt követően az „A” kategóriás versenyúszókra került sor. Kocsány Alexandra 50 m hátúszásban a 3. helyen, Balogh Viktória 50 m pillangóban a 4. helyen, Takács Lilla 200 m pillangóúszásban a 6. helyen végzett. Az egyéni versenyek után a 4x50 méteres gyors- és vegyesváltók következtek. Mindkét versenyszámban dobogóra állhattak a hunyadis lányok. Vegyesben arany-, gyorsváltóban ezüstérmet szereztek. A váltó tagjai: Kocsány Alexandra, Balogh Viktória, Mikita Csinszka és Csecsődi Hajnalka voltak. A Debreceni Hunyadi János Általános Iskola sportolói ezekkel az eredményekkel az ország legjobb úszói közé kerültek. A fiatal sportolókat Varga Gergő, Szalinszky Balázs és Horváth Péter készítették fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában