Kézilabda

2023.03.24. 12:05

Rangadók előtt a debreceni fiatalok

Mindkét debreceni korosztályos együttes vezeti a bajnokságot.

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

Komoly feladat vár a bajnokságban mind az U19-es, mind az U17-es együttesre, amelyek a Praktiker-Vác otthonában lépnek pályára pénteken – adott hírt a DVSC Kézilabda Akadémia hivatalos oldala.

Az „idősebb” korosztályban elég csak ránézni a tabellára, máris látható, hogy jelentős tétje van az összecsapásnak. A debreceni akadémisták 19 mérkőzésen 35 pontot gyűjtöttek, vezetik az U19 I. osztályt, a váci csapat ugyanannyi találkozón 32 pontot gyűjtött és jelenleg a harmadik helyen áll. Az első két együttes jut be a Final Four-ba, azaz nagyon fontos, hogy ezt a mérkőzést győztesen abszolválják a cívisvárosi lányok. Győrvári Viktor együttese a Hajdúnánás elleni 50-33-mal hangolt, a Vác Kisvárdán szenvedett vereséget legutóbb. A debreceni összecsapáson két góllal a mienk győztek, ez mindenképpen jó előjelnek számít.

Egy korosztállyal lejjebb is szoros mérkőzés várható ugyanebben a párosításban. A vendéglátó Duna-partiak jelenleg a negyedik helyen áll az U17 I. osztályban, a bajnokságot a mieink vezetik. A váci csapat 19 találkozóból 15-t megnyert, legutóbb Kisvárdán diadalmaskodott. A piros-fehérek eddig csupán egyszer, a Ferencváros ellen szenvedtek vereséget, 36 ponttal állnak a táblázat élén. Győrvári Viktor együttese nagy fölénnyel győzte le a Hajdúnánást, ezúttal azonban nagyobb falat következik.

A Praktiker-Vác–DVSC Schaeffler U17-es találkozó 16:45-kor, az U19-es mérkőzés 18:30-kor kezdődik a váci Városi Sportcsarnokban. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában