Tenisz

2023.03.10. 19:36

Pataki Márk: Marozsán Fábián, a Hajdúszoboszló SE teniszezője az év végére a top 100 közelébe érhet

A szakmai vezető Bondár annát is a top 100-ba segítette.

Marozsán Fábián az év végére a férfi világranglista top 100-ának közelébe érhet

Forrás: Napló-archív

Pataki Márk, a Hajdúszoboszlói SE teniszszakosztályának szakmai vezetője szerint a február végén szerződtetett Marozsán Fábián az év végére a férfi világranglista top 100-ának közelébe érhet.

A 26 éves tréner a klub honlapjának tájékoztatása szerint rendkívül keresett utazóedző, jelenleg éppen Babos Tímeával tartózkodik egy dél-afrikai versenyen.

Korábban szintén utazóedzőként segítette Bondár Annát a top 100-ba, a jelenleg 163. Marozsánt pedig a top 200-ba.

– A világelitbe tartozók is úgy készülnek, mint mi – jelentette ki Pataki Márk. – Korábban azt hittem, hogy Serena Williams edzésén valami különlegeset fogok látni, de nagy csodák nincsenek, a tréningek felépítése az ő esetükben is teljesen hétköznapi. A játékos és az edző közötti bizalom a legfontosabb szerintem, a pályán és azon kívül is töretlen hittel kell egymást segítenünk. Anna játéka például már korábban top 100-as volt, de csak akkor jött az áttörés, amikor ezt ő is elhitte – mondta.

A szakember kifejtette, Marozsánnal és a szintén válogatott Fajta Péterrel – akiket utazóedzőként segít – jól megértik egymást.

– Fábi 2023 végén közel kerülhet a top százhoz, a százötvenhez már jóval előbb is – tette hozzá Pataki Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában