Futsal

2023.03.24. 13:14

Megőrizné a veretlenségét a DEAC női futsalcsapata

Fülöp Diána elmondta, a Debreceni Egyetem alakulatának a gépezetéből fontos láncszemek hiányozhatnak a következő összecsapáson.

Fülöp Diána a válogatott után ismét a DEAC-ban bizonyíthat

Fotó: Czinege Melinda

A válogatott szünet után az utolsó előtti fordulót rendezik meg a női futsal NB I. alapszakaszában a hétvégén. A DEAC már biztosan megnyeri a bajnokság első szakaszát, ettől függetlenül a Csepel otthonában is jó eredményt szeretne elérni vasárnap 15.30-tól. A csepeliek tizenhat meccs alatt tizennégy pontot szereztek, ezzel jelenleg az ötödik pozíciót foglalják el a tabellán. Quirikó Vivien csapata a mostani szezonban eddig hibátlan a fővárosiak ellen: itthon 4-0-ra, idegenben pedig 4-2-re nyertek Üveges Katalinék – írja a klub honlapja.

– Ugyan az már eldőlt, hogy az első helyen zárjuk az alapszakaszt, de szeretnénk a veretlenségünket megőrizni, ez most az új célunk – kezdte a beszélgetést Fülöp Diána. – A Csepel az előző szezonhoz képest sokat fejlődött, ennek ellenére nyerni akarunk. 

Terveink szerint már az elején le fogjuk támadni az ellenfelünket. Sajnos Krascsenics Csillát meg kell műteni, így őt hosszú időre elveszítettük, mellette Tóth Nóra szereplésére is kicsi az esély, neki a bokája fáj.

A legutóbbi csepeli fellépésünkön 4-2-re diadalmaskodtunk, ekkor a korai kezdés miatt (délben startolt a januári ütközet – a szerk.) sem tudtunk igazán felpörögni – nyilatkozta a deac.hu-nak a rutinos kulcsember.

Örök emlék marad

Nemzeti együttesünk az előző héten az Európa-bajnokság négyes döntőjében bizonyíthatott. A mieink a Főnix Arénában megrendezett tornán a negyedik helyen zártak, mivel sem az ukránokkal, sem a portugálokkal nem bírtak. A DEAC-ból Torma Lilla, Horváth Viktória, Tóth Nóra és Üveges Katalin mellett Fülöp Dia is szóhoz jutott a kontinensviadalon.

– A két vereség közül az ukránok elleni a fájóbb, bár ők szintén magasabb szinten állnak, mint mi. Az, hogy hazai környezetben szerepelhettünk, örök emlék marad. Nagyon jól esett, hogy a szeretteim és az egykori tanítványaim is a helyszínen buzdítottak minket. Azt szoktam mondani, hogy akkor érdemes sportolni, ha az élményeidet meg tudod osztani másokkal – zárta mondandóját Fülöp Diána.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában