Labdarúgás

2023.03.02. 14:47

Nem edzősködik többet a DVSC korábbi csatára

Marius Sumudica csütörtök délelőtt jelentette be a döntését.

Marius Sumudica az Al-Sabab edzőjeként

Forrás: AFP

A román DigiSport honlapjának beszámolója szerint Marius Sumudica általános meglepetést okozott csütörtöki bejelentésével, amikor is közölte, hogy befejezi az edzői pályafutását, írta a Nemzeti Sport. Ahogy a lap megjegyezte, az ugyan nem derül ki a román szakember mondandójából, hogy mikor akasztja szögre az ilyenkor szokásost, ám az igen, hogy azért fejezi be karrierjét, mert a jövőben szeretne több időt tölteni a családjával, amelyet a labdarúgás miatt elhanyagolt.

Pontosan két nap múlva, március negyedikén leszek ötvenkét éves. Eljött az idő, hogy több időt töltsek a gyönyörű családommal, amit a futball miatt nagymértékben elhanyagoltam. A futball mindent adott nekem, de a családom több figyelmet érdemel

– idézte a román portál a szakembert, aki annak idején 2002-ben, 29 évesen igazolt a DVSC-hez. Első idényében 26 bajnokin pályára lépve 16 gólt szerzett, s Kenesei Krisztián (23 gól, ZTE) és Illés Béla (21 gól, MTK) mögött a harmadik lett a góllövőlistán. A következő fél idényben további 13 NB I.-es meccsen lőtt még öt gólt. Legemlékezetesebb találkozója a 2002 októberében lejátszott Békéscsaba elleni bajnoki volt, amelyen négy gólt szerezve vezette a DVSC-t 6–1-es győzelemre – emlékeztet a Nemzeti Sport.

Sumudica edzői pályafutása alatt Romániában, Törökországban, Görögországban és Szaúd-Arábiában is megfordult. összesen 21 csapatnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában