Autóverseny

2023.03.07. 12:01

Óriási érdeklődés övezi a salakos ralit

A vasárnapi autós körverseny egész napos szórakozást nyújt versenyzőknek, nézőknek egyaránt.

Ismét az autók lepik el a salakos pályát

Forrás: Magánarchívum

Közel négyéves kihagyás után újra versenyautók foglalják el a Gázvezeték utcai arénát: március 12-én, vasárnap 9 órától rendezik a Kárai Exclusive Kupasorozat nyitófordulóját a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. Az öt viadalból álló szériát keretbe foglalja a salakos száguldás, mivel az első és az októberi utolsó fordulónak is az oválpálya ad majd otthont.

Junior és női kategória

A többéves pauza alatt igencsak kiéheztek a ralisok a salakshow-ra, ugyanis a szervezők elmondása szerint hatalmas az érdeklődés a megmérettetés iránt a pilóták körében, nagyjából háromszázan jelezték részvételi szándékukat, s miután hétfőn délelőtt megnyílt a lehetőség a nevezésre, 35 perc alatt betelt a 100 fős limit. A rendezők azért maximalizálták 100 nevezőben a mezőnyt, ugyanis szeretnék, ha minden résztvevő a lehető legjobban előkészített pályán, biztonságos körülmények között körözhetne. A kiírás értelmében számos kategória várja a száguldás szerelmeseit, legyen szó akár profi, akár amatőr indulóról, s nemcsak a köbcentiméterek határozzák meg a különböző csoportokat. Külön elismerésben részesül majd a legjobb junior pilóta, illetve díjazzák a leglátványosabban vezető sofőrt is.

Ajándékok a nézőknek

Az autóversenyzők mellett a nézők is jól szórakozhatnak majd az egész napos rendezvényen, ami igazán családbarát program, hiszen a 14 éven aluli gyerekek ingyen tekinthetik meg a viadalt. A szervezők szeretnék, ha minél többen lennének a lelátókon, éppen ezért „nyomott áron” lehet belépőt váltani a versenyre. A jegyet vásárló szerencsés nézők a tombolasorsolás során értékes ajándékokkal gazdagodnak, a fődíj egy elektromos Opel Mokka hétvégi használata. S lényegében ajándéknak tekinthető, hogy a rali klasszisait is láthatja majd a nagyérdemű az oválpályán: sztárvendégként szórja majd a salakot versenyautójával Temesvári László, Szöllősi Roland, Vizelli Károly és Vida Sándor.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában