Labdarúgás

2023.03.18. 17:44

A volt DVSC-játékos döntött: a Kecskemét legyőzte a Debrecent – fotókkal

Vezetett a Vasutas, de a fegyelmezetten játszó KTE ellen ma nem volt ellenszer.

Forrás: Czinege Melinda

Újabb kulcsfontosságú találkozóhoz érkezett a Loki, hiszen a második helyezett Kecskemét érkezett a Nagyerdőre. A két együttes között mindössze öt pont különbség van a tabellán, s amennyiben Szrdjan Blagojevics csapata sikerrel vette volna a szombati ütközetet, akkor két egységre megközelítette volna a fehér mezes vendégeket. A remek időjárás a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt kedvezett, igazi futballhangulat járta át a cívisvárosi létesítményt. A mindig hangos B közép ezúttal is kitett magáért, a DVSC-t biztató rigmusoktól volt hangos a lelátó a kezdő sípszót megelőzően. 

A start előtt a Loki játékosai a klub 121. születésnapja alkalmából különleges pólóban vonultak a pályára, a a Nagyerdei Stadionban pedig többek között Dzsudzsák Balázs nyírlugosi trénere is jelen volt.

A találkozó első helyzetére az 1. percig kellett várni, de Milosevics kapusnak nem kellett játékba avatkoznia. A 6. minutumban jött a Vasutas válasza, Dorian Babunszki fejelt közvetlen közelről, de Varga Ádám magabiztosan védett. Egyre fokozódott Dzsudzsák Balázsék nyomása, de a kecskeméti védelem stabilan állt a lábán. A játékrész feléhez közeledve kiegyenlített lett a játék képe, érezhető volt, mekkora tétje van a rangadónak. Az egyik legveszélyesebb piros mezes játékos Kiziridisz volt, aki, akárcsak Kisvárdán, egy az egyben vezette a kapusra a labdát, ám a hálóőr hatalmas bravúrral védett. Az utolsó negyedórára fordulva a Kecskemét birtokolta többet a játékszert, de a DVSC kontrái folyamatos fenyegetést jelentettek a KTE kapujára.

Gól azonban nem született az első félidőben, így 0–0-s állásnál vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A fordulást követően aktívabban kezdett a DVSC, Varga Kevin próbálkozása csak centikkel ment el a kapu mellett. Szuhodovszki révén a vendégek is veszélyeztettek, de Milosevics kapus védeni tudott. A kilátogató szurkolók egyre hangosabbak lettek, s az összecsapás addigi legnagyobb helyzetére az 55. percig kellett várni, ám Loncsar tekerése a kapufán csattant. A kecskeméti válasz sem sokat váratott magára, egy remek szabadrúgás-kombináció után Nikitscher fejelt közvetlen közelről, de a Loki szerb kapusa hatalmas bravúrt bemutatva védett.

A 61. percben azonban megtört a jég: Ferenczi János beadását követően Loncsar volt szemfüles, s a kapuba kotorta a labdát (1–0).

A kecskeméti lelkesedés töretlen maradt a bekapott találat után is, amelynek meg is lett az eredménye,

egy középre tett labda után Deslandes ért bele szerencsétlenül a játékszerbe, ami öngólt eredményezett a 68. percben (1–1).

Az utolsó negyedórára fordulva úgy tűnt a vendégek elégedettek lennének az egy ponttal, a DVSC pedig még egy fokozattal fentebb kapcsolt,

ám Horváth Krisztofer a 80. percben szinte törvényszerűen betalált előző klubja ellen (1–2).

Szrdjan Blagojevics vezetőedző a 86. percben a pályára küldte Bárány Donátot is, ami némi reményt jelentett a piros mezeseknek. Az utolsó pillanatokra azonban elveszett a remény, s a Kecskemét 2–1-re legyőzte a Lokit. 

Orosz Krisztofer

A tények

OTP Bank Liga 24. forduló

DVSC-Kecskemét 1–2 (0–0)

Nagyerdei Stadion, 5114 néző, vezette: Rúsz Márton.

DVSC: Milosevics–Szécsi (Varga J. 86'), Deslandes, Dreskovics, Ferenczi–Manrique, Loncsar–Varga K. (Bódi 68'), Dzsudzsák (Bárány 86'), Kiziridisz (Sós 68')–Babunszki (Mance 47').

Kecskemét: Varga Á.–Banó-Szabó (Katona 66'), Belényesi, Szuhodovszki, Hadaró (Szabó A. 87')–Májer (Katona M. 82'), Nagy Krisztián, Vágó, Nikitscher–Meskhi (Horváth K. 66'), Szalai.

Gól: Loncsar (61'), Deslandes (öngól 68'), Horváth K. 80'). 

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy kellett volna, összességében sem lehetek elégedett. Nem érdemeltünk győzelmet, sokat hibáztunk. Ha nagyobb dolgokra vágyunk, több energiára és nagyobb fegyelmezettségre van szükségünk.

Szabó István: Az történt, amire számítottunk a mérkőzésen. A debreceni gólig is jól játszottunk, arra pedig jól reagáltunk. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában