Salakmotor

2023.03.07. 17:46

A „dán dinamitok” debreceni inváziója

Nicki Pedersen a válogatott tagjait figyeli, őt pedig két kamerával követik a lengyel tévések.

Pedersen és segítője, Henrik Møller a felnőtt és a junior válogatott tizenegy versenyzőjével érkezett a cívisvárosba

Forrás: Boros Norbert

Világsztárokkal telt meg a cívisvárosi Perényi Pál Salakmotor Stadion depója kedden reggel: a speedway ikonikus alakja, Nicki Pedersen irányításával 11 dán válogatott salakszóró kezdte meg a csütörtökig tartó edzőtáborozását a Hajdúságban.

Forrás: Boros Norbert

Az elmúlt év végén váltás történt a skandináv válogatott vezetőedzői posztján, a négyszeres egyéni világbajnok Hans Nielsen örökébe a még jelenleg is aktív versenyző, a három egyéni világelsőséggel és négy csapat-világbajnoki címmel büszkélkedő Nicki Pedersen lépett. Az április elején 46. életévét betöltő salakos igencsak megosztó személyiség, egyértelműen a sportág egyik legkarakteresebb alakja, így nagyon sokan kíváncsian várják, mire lesz képes a válogatott élén. 

Pedersennek a debreceni edzőtáborozás a bemutatkozása szakvezetőként.

Forrás: Boros Norbert

Pedersen és segítője, Henrik Møller a felnőtt és a junior válogatott tizenegy versenyzőjével érkezett a cívisvárosba: a Grand Prix-menő Anders Thomsen, a korábbi GP-nagydíjgyőztes Michael Jepsen Jensen, a négyszeres csapatvilágbajnok Niels-Kristian Iversen, Frederik Jakobsen, Matias Nielsen, Benjamin Basso, Tim Sörensen, Emil Breum, Kevin Juhl Pedersen, Bastian Borke, illetve Andreas Lyager foglalta el a helyét a depóban kedden. Utóbbi előzetesen nem volt a keretben, viszont Mads Hansen helyett a 25 esztendős salakos kapott lehetőséget Pedersenéktől.

Møllertől megtudtuk, sok versenyző úgy érkezett Debrecenbe, hogy idén még nem ült motoron, így nagy várakozás előzte meg az első tréninget. 

Forrás: Boros Norbert

A salakszóróknak Pedersen tartott eligazítást a tökéletesen előszített salakoválon, majd közös pályabejárás következett. Ezután bukósisakot húztak a fejükre a versenyzők, s megkezdődött a motoros tréning. A vaspapucsosok hármasával mentek a pályára, s rótták a köröket. Az első próbálkozások során mindenki arra törekedett, hogy a lehető legjobban beállítsák a motorokat, ezután pedig mindenki húzta, „ahogy a csövön kifért”. Egy-egy bemenetelt követően Pedersen odament a versenyzőkhöz, s megosztotta a tapasztalatait a válogatott tagjaival. Jól látszott, hogy a junior pilóták, mint például Basso, Kevin Juhl Pedersen és Borke nagy figyelemmel hallgatták a tanácsokat.

Forrás: Boros Norbert

A közel 5 órás edzés felénél már a szurkolók előtt is kinyíltak a stadion kapui. A munkanap ellenére nagyjából száz érdeklődő figyelte, ahogy a dán klasszisok köröztek, s egyöntetű volt a nézők véleménye: „egészen más stílusban és sebességgel közlekednek, mint amihez hozzá vagyunk szokva”.

Forrás: Boros Norbert

Nemcsak a drukkerek követték megkülönböztetett figyelemmel Nicki Pedersent, hanem a lengyel Canal+ televíziós csatorna kollégái is, akik két kamerával rögzítették mindazt, ami a háromszoros egyéni világbajnok körül történt a debreceni depóban.

Forrás: Boros Norbert

A „dán dinamitok” ezdőtáborozása szerdán folytatódik a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, s ekkor már startgépes tréninget vezényel számukra a szakmai stáb. A szurkolók számára ismételten 12 órakor lesz a kapunyitás. 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában