Futsal

2023.02.19. 00:00

Sokat tett a DEAC a sikerért, nem biztos, hogy a jobb csapat ment tovább

Elek Gergő

Forrás: Kiss Annamarie

Drámai körülmények között búcsúzott a Magyar Kupától a DEAC férfi futsalcsapata. A DESOK-ban megrendezett péntek esti találkozón hosszabbításban győzte le az egyetemistákat a Kecskemét. Pedig hazai szempontból jól indul a meccs, Thiago lőtt óriási szabadrúgásgólt a bal felsőbe a 13. percben. Négy minutummal később Harmati Tamás duplázta meg az előnyt egy bődületes kapushibát követően. Sajnos sokáig nem örülhettek a debreceniek, mert Mánya egy megpattant szabadrúgásból szépített. A szünet előtt közvetlenül Krajcsi Bence sérült meg, de szerencsére tudta folytatnia játékot.

Ellenben a Kecskemét kapust cserélt, és ez nyerő húzásnak bizonyult. A vendégek igyekeztek támadni, a DEAC pedig kontrázott. A második játékrész felénél Pál Krisztián szép megmozdulása jelentette az egyénítést. Az eredmény a vendégeknek tett jót, fölénybe került a fehér mezes együttes, ám mégis két és fél perccel a vége előtt Rácz Zsolt lábában volt a győzelem, de a kapufát találta el kiszorított szögből.

Következett a 2x5 perces hosszabbítás, a 43. percben a brazil klasszis Maico lőtt szép gólt ballal. Rákapcsoltak a hazaiak, de a vendégek Rigó kapus és Fortuna segítségével tartották a vezetést. A ráadás második felében aztán meglett az erőfeszítések gyümölcse, Rácz Zsolt egalizált szemet gyönyörködtető szólóból. Sajnos az utolsó előtti percben Öreglaki szép löbböléssel újra a Kecskemétet juttatta vezetéshez. Azonnal 5 a 4-re állt át a DEAC, Thiagora került a megkülönböztető mez, de hiába nyomta be kapuja elé a vendéegeket az egyettemo alkulat,maradt a 3–4, és a hirös városi továbbjutás.

A lefújás után egy büszke Elek Gergő nyilatkozott portálunknak: – Azt mondtam a fiúknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk – hangsúlyozta. – Kijöttünk a melegítésre, végignéztünk az ellenfél játékosain: hat válogatott futsalos lépett pályára plusz egy brazil bajnok, és majdnem felsoroltuk az egész csapatukat. Ellenben ugye mondjuk nálunk egy 2001-es születésű Szabó Ábel vette fel velük a versenyt, Rácz Zsolt szintén nagyon fiatal, mindenki hatalmasat küzdött. Ez egy abszolút ki-ki meccs volt, akadtak olyan periódusok, amikor mi játszottunk jobban. Ami miatt egy picit hiányérzete lehet az embernek, hogy talán mi álltunk közelebb a továbbjutáshoz, a végén volt két üres kapus helyzetünk, amit nem sikerült berúgnunk. Az 5 a 4-es játékunkon még lehet csiszolni, abban egy kicsit többet éreztem, ott egy kicsit határozottabbnak kell lennünk. A kecskeméti edző kitalált egy dolgot a védekezésünk ellen, ami egyszer-kétszer bejött, úgyhogy változtatni fogunk hátul. Volt egy elég érdekes szituáció, nálunk a leszorított kéz az kéz, náluk a nem leszorított kéz nem kéz. Más szabályok vonatkoznak ránk, de nincs ezzel semmi probléma, ehhez alkalmazkodunk. Nem fogom hagyni, hogy ezt a mérkőzést vereségként fogjuk fel, hanem úgy, hogy egy nagyon picit kell rátenni, és pénteken már nyerni fogunk ellenük a rájátszás első fordulójában –nyilatkozta a debreceniek vezetőedzője.

A DEAC legközelebb ismét a Kecskeméttel csap össze, de akkor már a felsőházi rájátszás első fordulójában. A mérkőzés pénzeken 18.30-tól rendezik a DESOK-ban.

MSZ

A tények

Férfi futsal Magyar Kupa-nyolcaddöntő

DEAC-SG Kecskemét Futsal 3–4 (2–1) – hosszabbítás után

DESOK, vezette: Zimonyi Péter, asszisztensek: Czene-Joó Ádám, Kiss Gergő.

Gólszerzők: Thiago (13.), Harmati (17.), Rácz (46.), ill. Mánya (18.), Pál (31.), Maico (43.), Öreglaki (49.).

DEAC: Krajcsi – Thiago, Deiby, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Vass, Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor K., Győri, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában