Futsal

2023.02.28. 14:21

MK: a Főnixben érhet fel a csúcsra a DEAC és az MVFC

Amennyiben a debreceni női futsalosok zsinórban harmadjára is megvédik címüket, akkor Debrecenben emelhetik a magasba a kupát.

A DEAC női futsalosai a Főnixben védhetik meg címüket

Forrás: deac.hu

A legjobb nyolc között járnak a férfiak a Magyar Kupában, így egy lépésre vannak a csapatok a Final Fourtól. Kedden délelőtt került sor a negyeddöntők sorsolására, ahol hét élvonalbeli és egy NB II.-es együttes várta ellenfelét – számolt be róla a futsalhungary.hu. Fortuna úgy hozta, hogy megismétlődik az egyik negyeddöntő tavalyról, a Veszprém a Kecskeméttel találkozik. Az eddig bravúrosan szerepelő Tiszaföldvár a Berettyóújfaluval csap össze. A címvédő Haladásnak az Aramist kell legyőzni a továbbjutáshoz. A negyedik párosításban két olyan csapat találkozik, akik jól ismerik egymást, hiszen a bajnokságban kétszer is megmérkőztek az elmúlt hetekben, a Rubeola és az MFA.

A negyeddöntők az eddigi fordulókhoz képest két mérkőzésen dőlnek el, és az új szabályok értelmében már nem számítanak az idegenben rúgott gólok. Az odavágókra március 29-én, míg a visszavágókra április 6-án kerül sor. Az is kiderült, hogy a Final Four-nak a debreceni Főnix Aréna ad otthont május 6-7-én.

A hölgyeknél már az elődöntők párosításait sorolták ki. Nagyon régen fordult már elő, hogy a Final Fourba a bajnokság első négy helyezettje kerüljön be, de idén így történt. A két egyetemi csapat, a TFSE és a DEAC könnyedén, míg a Tolna és a Budaörs nehezebben vette a negyeddöntő akadályait, de a lényeg a továbbjutás volt. 

Elsőként a Budaörs neve került ki a lehetséges csapatok közül, míg ellenfélül a Tolnát kapta. Ebből már következtetni lehetett, hogy a másik ágon a két egyetemi csapat találkozik, a DEAC és a TFSE. Ez azt jelenti, hogy akár megismétlődhet a tavalyi döntő.

A DEAC idén triplázhat, és zsinórban harmadszor emelheti magasba a kupát, megvédve címét. Mindezt hazai pályán teheti meg, hiszen Debrecenben rendezik a női Final Fourt is, a Főnix Arénában május 6-7-én.

HBN

Női Magyar Kupa, elődöntők
10.30: Budaörs–Tolna
13 óra: DEAC–TFSE

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában