labdarúgás

2023.01.14. 18:29

Jó felkészülés és buli is a derecskei torna

Vasárnap kiderül, ki lesz nagypályások kispályás királya.

Forrás: Czinege Melinda

Második alkalommal rendezik meg a Bástya Kupa Nagypályások Kispályás Tornáját, melynek idén Derecske a helyszíne. A Derecskei Városi Sportcsarnokban péntektől vasárnapig zajló viadalon ezúttal 29 csapat – 11 vármegyei első osztályú, 10 másodosztályú, és 8 harmadosztályú – vesz, vett részt, akiket hat négyes, illetve egy ötös csoportba soroltak.

Tamás Márk főszervező a HAON-nak elmondta, a tornát azzal a céllal hívták életre tavaly Derecskén, hogy a vármegyei nagypályás csapatok megmérettessék magukat a felkészülés előtt. 

Ez az esemény egy csapatösszetartó bulinak is kiváló, de tétje is van, hiszen a győztes például 18 vadonatúj mezt és rövidnadrágot is kap az oklevél és a kupa mellé.

– Tavaly két hét alatt 24 csapat jött össze, idén 28 csapattal terveztünk, végül 29 lett belőle, de még az utolsó napokban is érdeklődtek, hogy nem üresedett-e meg véletlenül egy hely a tornán. Pénteken, szombaton a csoportmeccsek java lement, vasárnap pedig kezdetét veszi a 16 csapatos kieséses szakasz, itt már majd 2x12 percesek lesznek a mérkőzések – mondta el Tamás Márk, aki egy tippelésre is vállalkozott: elmondta, mivel hazahúzza a szíve, így a Hajdúsámson győzelmét jósolja. 

A létavértesieket Papp Zoltán szakosztályvezető kísérte el Derecskére. – A felkészülésünket segíti ez a torna, a héten kezdtük el az alapozó edzésünket. Minden évben élni szoktunk az ilyen lehetőséggel, így szívesen jöttünk most is. A D-csoportban szerepelünk a Hosszúpályival, a Báránddal és a Bestrong megye 1-es csapatával együtt. Nem titkolt célunk, hogy továbbjussunk a kvartettből 0 fogalmazott a szakember.

Öt esztendeje irányítja a bárándiakat Bodó Lajos. A tréner elmondta, csapata a másodosztályban szerepel, váltakozó sikerrel. – Ez a torna jó felkészülési lehetőség a csapatoknak, mi először veszünk részt rajta, de eldöntötte, hogy a jövőben mindig nevezünk majd. Szeretnénk továbbjutni, hogy vasárnap vissza tudjuk jönni a kieséses szakaszra. Nagy létszámú kerettel dolgozunk, ám az edzéslátogatottság a munkahelyi elfoglaltságok miatt hagy némi kivetnivalót maga után. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy sportoljunk, a csapat zöme a Sárrétudvariban zajló terembajnokságban is játszik, tehát nincsenek mozgás nélkül, de együtt sajnos kevesebbet tudunk edzeni – nyilatkozta Bodó Lajos.

Az, hogy mennyire komolyan vették a csapatok a tornát csak egy adalék: ottjártunkkor éppen a Hosszúpályi–Bestrong találkozó zajlott, ahol a félidőben a kék mezes hosszúpályiak hevesen reklamáltak a játékvezetőnél, mert az egyik játékosukat kiállította a spori. Emiatt volt egy kis tűz a meccsen, mert hiába amatőr játékosokról van szó, mindenki nyerni akart.

A torna vasárnapi zárónapján már reggel 8 órától útjára indul a labda. Előbb a G csoport összecsapásait rendezik meg, aztán következik a kieséses szakasz és a helyosztók, várhatóan 20 óráig tart majd a küzdelem. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában