Női kézilabda

2023.01.25. 19:02

DVSC Schaeffler: A Békéscsaba ellen kötelező a győzelem

Magasan a Loki az esélyese a meccsnek, de Töpfner Alexandra szerint ugyanolyan komolyan kell venni, mint bármelyik másikat.

Töpfner Alexandra biztos kézzel értékesíti a Loki büntetőit | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatára a norvégiai Európa-liga szereplését követően két megmérettetés is vár a héten a Hódos Imre Sportcsarnokban. Először csütörtökön 18 órától fogadja a Békéscsabai ENKSE-t a csapat.

A mérkőzést megelőzően a nyáron a Lokihoz érkező Töpfner Alexandra beszélt a HAON-nak.

 

– Úgy érzem, hogy jó lendületben vagyunk, amit a sok meccsel tovább is tudjuk vinni.

A Sola HK elleni összecsapás kapcsán a sok utazás persze kivett a csapatból, de a hét elején volt időnk pihenni egyet, úgyhogy lesz kellő energiánk az eheti találkozókra is – mondta.

A Békéscsaba jelenleg négy ponttal a 12. helyen áll a 14 csapatos női NB I.-ben, a Budaörsöt és a Mosonmagyaróvárt lepték meg eddig – mind a két siker hazai pályán született. Papíron tehát a DVSC az egyértelmű esélyese az amúgy nagy múltú összecsapásnak, de a szélső szerint egyáltalán nem szabad félvállról venni a rájuk váró ellenfelet.

– Ehhez a mérkőzéshez is úgy kell állni, ahogy az összes többihez. Felkészülve és magabiztosan várjuk az ellenfelünket, mert ezt a meccset kötelezően be kell húzni a Hódosban.

Norvégiában a lerohanásaink és a védekezésbe visszarendeződésünk nem működött rendesen, ezen mindenképpen javítanunk kell. Már néztük, hogy a csabaiak gyakran alkalmaznak nyitott védekezést, úgyhogy erre készülünk nagy erőkkel – hangsúlyozta.

Töpfner Alexandra a nyáron érkezett Székesfehérvárról a cívisvárosba, és remekül teljesített eddig, hiszen a bajnokságban 64 góllal – ebből 37 büntető – ő a legeredményesebb játékosa a Lokinak. – Engem is meglepett kicsit, amikor a szezon első meccsén megkaptam a legelső hétméterest, nem számítottam rá.

 

Örülök neki, hogy ilyen feladatot kaptam, és igyekszem alaposan felkészülni a kapusokból, hogy minél kevesebb hibám legyen.

Boldog vagyok, hogy így indult számomra az idény és ezt szeretném is tovább folytatni – jegyezte meg.

A 26 esztendős kézilabdás úgy érzi, hogy hamar sikerült beilleszkednie a csapatba. – A lányok, a stáb és a klub körül mindenki nagyon befogadó volt velem a legelejétől kezdve. Minden segítséget megkapok, amire szükségem lehet – fogalmazott. A Szasza becenévre hallgató sportoló jól érzi magát Debrecenben, a belvárosban él és az elmondása szerint mindig van mit csinálnia.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában