DEAC kosárlabda

2023.01.27. 10:54

Darrin Govens győzni térne vissza Szombathelyre

A Debreceni Egyetem gárdája a Szolnok legyőzése után újabb bravúrra készül a bajnokságban.

Darrin Govens szívesen emlékszik vissza a Falcóban eltöltött időszakára, de most a DEAC sikeréért küzd | Forrás: Napló-archív

A DEAC kosárlabdacsapata a Falco otthonába látogat szombaton 18 órától, a Férfi NB I. A alapszakaszának 18. fordulójában. Az egyetemi alakulat múlt hétvégén bravúros, 81–63-as győzelmet aratott a Szolnoki Olajbányász felett hazai pályán, miután Andjelko Mandics átvette a vezetőedzői pozíciót David Dedektől.

 

Ezúttal is hatalmas kihívás vár a debreceni kosarasokra, hiszen az a listavezető látja őket vendégül, amelyik ebben az idényben 17 mérkőzéséből egy kivételével mindet megnyerte.

 

Az összecsapást megelőzően a DEAC irányítója, Darrin Govens nyilatkozott a klub honlapjának. Az amerikai-magyar játékosra különleges találkozó vár, hiszen korábban három szezont töltött el Szombathelyen, amelyre második otthonaként tekint. – A Szolnok ellen remekül játszottunk, érzésem szerint szinte végig kontrolláltuk a találkozót. A harmadik negyedben egy nagy „futást” bemutatva vissza tudott kapaszkodni az Olaj, de erre számítottunk, hiszen a liga legjobban védekező csapatáról beszélünk. Várható volt, hogy rendezik a soraikat és megnehezítik a dolgunkat.

 

Az apróbb megingás ellenére összességében elégedett vagyok az egész csapat teljesítményével

 

– fogalmazott. Ettől függetlenül a kosaras megjegyezte, ő személy szerint úgy érzi, még többet is ki tud hozni magából.

Darrin Govens elmondta, semmi oka nincs panaszra a szombathelyi időszakával kapcsolatban. – A karrierem közepén jártam, kiváló formában voltam a pályán, szerettem a szurkolókat, a várost és az embereket. Mindig kedves emlék számomra a Falcóban töltött három idény, második otthonomnak tekintem a várost.

 

Azonban boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel is, örülök, hogy a DEAC kosarasa lehetek, és készen állok nyerni.

 

Természetesen minden meccsen győzni szeretnénk, de a Falco pályáján ez évek óta csak keveseknek sikerül. Ezzel együtt is hiszem, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni, nyerni megyünk Vas vármegyébe – hangsúlyozta az irányító. A DEAC kosarasa hozzátette, érdekes mérkőzésre számít, bízik benne, hogy ott tudja folytatni a csapat, ahol a Szolnok ellen abbahagyta. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában